Allianz-Ţiriac estimează doar 300.000 de participanţi la sistemul de pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Allian-Ţiriac, Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative (SAFPF), estimează, pentru 2008, circa 250.000 de participanţi la sistemul de pensii românesc, iar activele gestionate

Allian-Ţiriac, Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative (SAFPF), estimează, pentru 2008, circa 250.000 de participanţi la sistemul de pensii românesc, iar activele gestionate nu vor depăşi 50 milioane de euro.

În 2012, numărul celor care vor cotiza pentru o pensie privată va depăşi 300.000 de persoane, în timp ce activele se vor apropia de 300 milioane de euro. În 2015, activele a peste 350.000 de contribuabili vor depăşi 650 milioane de euro, conform calculelor Allianz-Ţiriac. Societatea va începe să vândă primele produse de pensii facultative (pilonul III) în luna iunie, dar consideră că procesul va fi mult întârziat de aspecte minore, dar care trebuie reglementate legislativ ori prin norme ale Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii (CSSPP).

Crinu Andănuţ, directorul general al companiei de pensii a amintit, că procesul de autorizare este unul "foarte stufos", care necesită parcurgerea mai multor formalităţi, consumatoare de resurse. "Toţi jucătorii din piaţă trec acum prin nişte furci caudine", a mai spus şeful Allianz-Ţiriac SAFPF. El a arătat că fără "o masă critică de clienţi, atrasă într-un interval cât mai scurt", un fond de pensii facultativ nu va avea un randament atrăgător pentru potenţialii clienţi. Şeful Allianz-Ţiriac SAFPF a mai spus că au fost iniţiate discuţiile pentru constituirea unui fond de garantare a contribuţiilor. Allianz-Ţiriac SAFPF este prima companie locală înfiinţată special pentru a activa pe segmentul pensiilor faculative.

"Autorizarea fondurilor de pensii este foarte stufoasă şi necesită parcurgerea multor formalităţi consumatoare de resurse"
Crinu Andănuţ, director general Allianz-Ţiriac Pensii

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite