All Star Game-ul din afara terenului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă cineva se aştepta să vadă baschet adevărat la All Star Game-ul­­NBA, atunci probabil că a suferit o mare dezamăgire. De mai mulţi ani încoace meciul în care se întâlnesc cei mai

Dacă cineva se aştepta să vadă baschet adevărat la All Star Game-ul­­NBA, atunci probabil că a suferit o mare dezamăgire. De mai mulţi ani încoace meciul în care se întâlnesc cei mai buni jucători a devenit cel mai aşteptat eveniment monden al ligii profesioniste americane.

Într-o ligă unde un jucător, dacă se fereşte de accidentări şi ajunge în fazele înalte ale play-off, poate disputa şi 100 de meciuri într-un sezon, asemenea momente de relaxare sunt mai mult decât apreciate şi bine-venite. Spectacolul este cel care contează, pe teren, în tribune, la petrecerile private, la acţiunile de caritate. Nici în 2009 nu este altfel.

Apariţia la prezentarea echipelor a monstrului de sub panouri Shaquille O’Neal cu o mască pe faţă, alături de trupa de dans Jabbawockeez, a fost poate cel mai aplaudat moment al serii. Imaginea unui Golliat de 2,16 metri şi 150 de kilograme unduindu-se pe ritm de hip-hop printre acei David deveniţi ad-hoc coechipierii lui nu este o noutate.

Shaq a încântat asistenţa şi la All Starul de acum doi ani, unde i-au fost parteneri însă Dwight Howard şi LeBron James. Un alt moment inedit, gustat din plin de către fanii spectacolului din afara terenului, pe youtube de această dată, a fost acela când Allen Iverson şi-a dezvăluit noua frizură în vestiar, renunţând după 13 ani la celebrele codiţe împletite.

Clipul postat pe pagina oficială a NBA de pe youtube a fost aproape la fel de vizionat cât acela cu cele mai spectaculoase 10 faze din All Star Game.

Show-ul din afara terenului a continuat cu recompensarea jucătorilor din naţionala Statelor Unite pentru cucerirea medaliei de aur în această vară la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Cum cea mai râvnită bijuterie printre jucătorii de baschet din Statele Unite este inelul de campion, nici câştigătorii titlului olimpic nu puteau primi altceva, decât un inel cu diamant personalizat cu numele fiecăruia şi cu însemnele olimpice.

Iar cel care a pus pe picioare acest spectacol mediatic, cel care a învelit în staniol această ligă profesionistă, David Stern, a mai născocit un moment cu care să crească audienţa acestui „meci” de baschet. Împăcarea foştilor coechipieri şi apoi mari rivali Shaq şi Kobe s-a produs în văzul milioanelor de telespectatori şi a fost cu grijă pregătită.

După ce Shaq a părăsit Los Angeles în urmă cu 5 sezoane, zvonurile susţinând un conflict ireconciliabil cu Kobe Bryant, NBA a profitat din plin de această rivalitate nou-născută. Meciurile dintre noua echipă a lui Shaq, Miami Heat, şi Los Angeles Lakers erau programate în momente de maximă audienţă, cum ar fi seara de Crăciun.

Era o perioadă în care liga tânjea după elemente care să crească audienţa. Acum, odată cu creşterea lui LeBron James, cu reînviata rivalitate Lakers-Celtics şi cu apropierea retragerii lui Shaq, era momentul unei împăcări.

Şi ce moment mai prielnic putea fi găsit decât All Star Game-ul unde Shaq şi Kobe au primit la braţ trofeul de MVP, îngropând securea războiului în direct, în faţa telespectatorilor din peste 180 de ţări.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite