“Noua Alitalia debutează. Proteste şi întârzieri pe aeroportul Malpensa” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele din Peninsulă scriu astăzi despre noua companie Alitalia şi despre primele zboruri de pe aeroportul Malpensa din Milano. Alte ştiri de actualitate pentru presa italiană sunt criza gazului metan, care a luat sfârşit ieri, precum şi conflictele armate israeliano-palestiniene din Fâşia Gaza.

Noua companie Alitalia debutează. Proteste şi întârzieri pe aeroportul Malpensa”, titrează ediţia online a cotidianului  “Corriere della Sera”. “Noua Alitalia” şi-a luat zborul în această dimineaţă. Ieri după-masă a fost prezentat în mod oficial acordul dintre CAI (Compania Aeronautică Naţională) şi compania Air France, un parteneriat menit să relanseze la nivel internaţional compania Alitalia. Astăzi, în schimb, au fost operate primele zboruri ale companiei născute din fuziunea Alitalia şi Air One: Roma–Buenos Aires şi Milano–San Paolo. Angajaţii Malpensa au protestat în această dimineaţă în interiorul aeroportului împotriva acordului dintre CAI şi Air France.

Focuri de armă asupra trupelor israeliene la graniţa cu Iordania”, anunţă tot ediţia online a cotidianului “Corriere della Sera”. În această dimineaţă, la frontiera israeliană cu Iordania, un bărbat a lansat mai multe focuri de armă asupra trupelor militare israeliene. Nu au fost înregistraţi răniţi. Nu se cunoaşte încă dacă bărbatul este un civil sau un militar. Între timp, armata israeliană continuă înaintarea în Fâşia Gaza.

Moscova a redeschis robinetele cu gaz pentru alimentarea Europei”, relatează ediţia online a cotidianului “La Repubblica”. Colosul rus al gazului metan Gazprom a redeschis robinetele cu gaz destinat consumatorilor europeni. Ştirea a fost făcută publică de către purtătorul de cuvânt al Gazprom prin intermediul agenţiei de ştiri Itar-Tass. Criza gazului a luat capăt ieri, odată cu semnarea acordului definitiv privind misiunea UE de monitorizare în teritoriul rus şi ucrainean.

USA: Obama va închide Guantanamo”, titrează cotidianul “La Stampa”. Surse din anturajul lui   Barack Obama au confirmat zvonurile potrivit cărora preşedintele american va da ordin să fie închis penitenciarul de la Guantanamo, la doar o săptămână de la numirea sa oficială la Casa Albă. În centrul de detenţie american din Cuba sunt închise 250 de persoane suspectate de terorism.

Roma: Un tânăr român surprins vânzând droguri, arestat”, anunţă agenţia de ştiri “ASCA”. Carabinierii din Roma au arestat un tânăr de naţionalitate română, în vârstă de 18 ani, surprins în flagrant în timp ce încerca să-i vândă hashish unui italian de 25 de ani. Asupra românului au fost descoperite mai multe doze de substanţe stupefiante. El a fost arestat şi va fi judecat în procedură de urgenţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite