Alina, o fetita in tenisi, a castigat preselectia la Eurovision junior

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Doua mure-n loc de ochisori?/ Si obraji ca doi bujori/ Parul in cosite impletit/ Gura ca un mac inflorit", acestea au fost versurile care au facut juriul si publicul sa o voteze pe Alina Eremia

"Doua mure-n loc de ochisori?/ Si obraji ca doi bujori/ Parul in cosite impletit/ Gura ca un mac inflorit", acestea au fost versurile care au facut juriul si publicul sa o voteze pe Alina Eremia pentru a reprezenta Romania la concursul Eurovision Junior 2005, care se va desfasura la Hasselt, in Belgia.
Canta de la patru ani si a castigat 20 de premii
Alina are 11 ani si locuieste in Buftea. Canta de la 4 ani, cand primele spectacole le-a avut la gradinita, iar de la 5 ani studiaza pianul la Scoala de Muzica si Arte Plastice nr. 1 din Bucuresti. Pana acum a castigat 20 de premii. "Imi fac timp si pentru scoala, si pentru lectiile de pian. Chiar daca fac naveta, nu ma oboseste. Eu sunt o fire energica si, cand fac ceea ce imi place, nu am cum sa ma simt obosita", spune Alina. Relaxarea ei o reprezinta cantatul. Acasa are un microfon special: spray-ul. "Cant atunci cand imi fac temele, cand ma uit in oglinda. Machiata si imbracata cu diverse rochite, seman cu Thalia", spune Alina. Fetita provine dintr-o familie modesta. Parintii ei spun ca daca nu ii ajutau anumite persoane, nu ajungeau la nici un festival. "Daca nu existau oamenii acestia minunati, Alina ar fi ramas acasa, uitandu-se pe pereti", afirma mama micutei artiste.
Hainele de scena - facute dintr-o fata de masa
"Eu am avut ideea sa interpretez o melodie populara pentru ca am urmarit Eurovisionul si am vazut ca au succes piesele etno/pop. M-am gandit ca poate am succes daca abordez acest stil cu piesa mea. Si se pare ca am avut", zice Alina. La "Turai", piesa care va reprezenta Romania la Eurovision Junior 2005, a lucrat un an, sub indrumarea si incurajarea lui Cornel Fugaru. Costumul popular pe care Alina l-a purtat pe scena are "o poveste incurcata". "Fota Alinei am facut-o dintr-o fata de masa, pantalonii... sunt pantaloni trei sferturi obisnuiti, pe care ii avea ea. Ia am luat-o de la o gradinita. Iar tenesii... sunt luati din piata", a spus mama fetitei. Micuta artista sustine ca si Dumnezeu a ajutat-o sa castige preselectia pentru Eurovision: "Inainte de a merge la concurs, m-am dus cu mami la o biserica si ne-am rugat. Eu spun in fiecare seara Tatal nostru, iar cand merg pe la concursuri port cu mine o bucata de panza sfintita pe care mi-a adus-o mama de la o manastire." Pentru concursul ce se va desfasura in perioada 21-27 noiembrie in Belgia, Alina are ganduri mari: "Vreau sa-i aduc lui tati premiul cel mare de la Eurovision Junior, pentru ca atunci cand se incheie concursul e si ziua lui si, deci, vreau neaparat sa castig", a mai spus micuta artista.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite