Alina Chivu - singura din Bucuresti cu 10 pe linie la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Nu sunt o adolescenta normala pentru simplul fapt ca sunt dependenta de oameni, sunt foarte iubita de prieteni, incerc sa ma las surprinsa de orice", ne-a spus Alina Chivu, care a reusit sa obtina

"Nu sunt o adolescenta normala pentru simplul fapt ca sunt dependenta de oameni, sunt foarte iubita de prieteni, incerc sa ma las surprinsa de orice", ne-a spus Alina Chivu, care a reusit sa obtina singura medie generala de 10 la Bacalaureat in Bucuresti. Alina a terminat Colegiul National "Mihai Eminescu", cu media generala peste 9,50. in nici unul dintre anii de liceu Alina nu a fost premianta pentru ca a fost intr-o clasa unde "era o concurenta foarte mare, majoritatea colegilor aveau medii peste 9,50, iar premiile se luau la diferente de cateva sutimi". "Tu esti Alina Chivu? Felicitari! Esti faimoasa!", i-a zis o colega dintr-o alta clasa cand a mers la liceu pentru a afla rezultatele la bac. Alina nu stia de ce toata lumea o felicita, dar nici nu a avut curajul sa intrebe ce nota a luat. "Uau!" a fost singurul cuvant rostit in fata avizierului. "Nu ma asteptam sa iau la toate materiile 10. M-am subestimat. Dupa ce am aflat media generala, m-am hotarat sa nu-i sun pe parinti si sa le spun personal cand urmau sa se intoarca acasa de la seviciu. N-am rezistat prea mult si i-am sunat. Mama a zis la telefon "Serios?" si a inceput sa planga, iar tata a fost foarte mandru de mine", ne-a povestit Alina, care este singura la parinti. Fata s-a temut ca va lua cea mai mica nota la romana scris deoarece "nu am mai respectat ordinea de pe ciorna", iar la filosofie ar fi fost dezamagita daca lua mai putin de 10. La filosofie a trebuit sa faca un eseu despre conceptul de cunoastere la Kant. "Cunoasterea inseamna pentru mine problematizare. In prezent, suntem coplesiti de informatii, dar acest lucru nu inseamna pentru mine cunoastere", ne-a spus fata cu 10 pe linie. Ea nu se considera o tocilara, iar principala ei trasatura este devotamentul. "Este un copil deosebit, sensibil, delicat, pe care m-am putut baza intotdeauna. N-a vrut niciodata sa iasa in fata si iata ca totusi acum s-a remarcat", ne-a spus diriginta Alinei. Dintre sporturi, Alina Chivu indrageste tenisul, ii place sa asculte muzica, sa iasa prin parc si crede ca pentru a obtine ceva in viata e nevoie de "inspiratie, noroc si munca". Cea mai placuta amintire a Alinei din anii de liceu este legata de momentele petrecute alaturi de trupa de teatru. Vrea sa se inscrie la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative la doua facultati: Relatii Publice si Comunicare si, respectiv, Stiinte Politice. In viitor, isi doreste sa aiba o profesie "de factura spirituala intr-un mic orasel din Germania".
84 la suta dintre elevi au promovat Bac-ul
In toata tara, 90 de medii generale de 10
Promovabilitatea la Bacalaureatul 2004, inainte de contestatii, este de 84,01 la suta, procent superior cu 8 la suta fata de sesiunea iunie-iulie 2003. Cei mai buni s-au dovedit elevii din Neamt (98,39 admisi), iar cei mai slabi au fost prahovenii (69,37 la suta admisi). Dintre cei 169 de mii de candidati prezenti, peste 67 de mii au medii generale peste 8. In toata tara, 90 dintre candidati au obtinut medii generale maxime. Fiul premierului este al 19-lea in ierarhia pe Bucuresti. Tot in Bucuresti s-au depus peste 5 mii de contestatii. Rezultatele finale se vor afisa in ziua de 8 iulie, iar inscrierile pentru a doua sesiune de Bac au loc intre 12-16 iulie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite