Alimentele care previn cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancerul, una dintre cele mai severe maladii ale secolului, face tot mai multe victime. În cazul unui bolnav de cancer, în paralel cu tratamentul oncologic, stabilit de medicul specialist,

Cancerul, una dintre cele mai severe maladii ale secolului, face tot mai multe victime. În cazul unui bolnav de cancer, în paralel cu tratamentul oncologic, stabilit de medicul specialist, terapia naturistă se poate asocia, fără restricţii, în orice fază a bolii.

Pentru oamenii sănătoşi, cunoaşterea alimentelor care previn cancerul devine un imperativ. În acest scop, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, autorul volumului "Cancerul - tratamente naturiste", pledează cu argumente în favoarea unei diete care să includă alimente cu certe proprietăţi anticancerigene. Din aceste alimente putem alcătui, zilnic, un meniu variat, sănătos şi gustos:

Alunele. Conţin vitamina E, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi, care previn procesul de îmbătrânire a celulelor.

Ardeiul. Datorită quercitinei, substanţă care împiedică înmulţirea celulelor canceroase, este benefic pentru dieta acestei categorii de bolnavi.

Ceapa. Ca şi ardeiul, conţine quercitină, care combate înmulţirea celulelor canceroase. Prin fierbere, efectele anticancerigene se diminuează.

Cruciferele. Broccoli, varza, varza de Bruxelles, conopida conţin substanţe anticancerigene. Prin monitorizarea pacienţilor cu cancer de vezică şi de colon s-a ajuns la concluzia că 50% din grupul celor care au consumat, săptămânal, minimum şapte porţii din aceste legume, au înregistrat o stagnare a evoluţiei bolii.

Dovleacul. Este considerat un puternic antioxidant, cu efecte pozitive asupra imunităţii.

Drojdia de bere. Este un tonic de excepţie pentru organism. Conţine o serie de vitamine, inclusiv pe cele din Complexul B, şi multe minerale.

Grepfrut. Studii recente au scos la iveală că acest fruct poate să inhibe formarea tumorilor canceroase, darorită unor substanţe prezente în compoziţie - limonoizii.

Mărul. Conţine quercitină, care împiedică evoluţia cancerului de prostată. Un studiu american a confirmat acest lucru la consumatorii de mere. Quercitina reuşeşte să blocheze efectul cancerigen al hormonilor masculini.

Morcovii. Conţin betacaroten, un valoros antioxidant. Sucul de morcovi nu trebuie să lipsească din dieta bolnavilor de cancer - minimum 300 ml pe zi.

Murele. Cercetătorii au descoperit că dieta cu aceste fructe împiedică răspândirea celulelor canceroase în zona pulmonară şi inhibă apariţia metastazelor.

Pepenele galben şi spanacul. Sunt surse bogate în vitamina A, betacaroten şi vitamina C. Sunt valoroase şi datorită fibrelor vegetale, eficiente în tratamentul bolii canceroase.

Roşiile. Conţin, de asemenea, quercitină, care împiedică înmulţirea celulelor canceroase. Doar sucul şi leguma, consumate în stare proaspătă, îşi păstrează aceste calităţi.

Sfecla roşie. Este renumită pentru rolul ei de combatant în boala canceroasă. Sucul sfeclei se recomandă în toate formele de cancer. Se poate asocia cu alte sucuri, mai ales cu cel de morcovi.

Soia. Conţine un hormon vegetal - genisteina. Acesta reuşeşte să omoare tumorile mici, blocând alimentarea lor cu sânge. Soia s-a dovedit că acţionează favorabil în cancerul de prostată, de sân, cel uterin sau de colon.

Tărâţele de grâu. Conţin fibre şi previn apariţia cancerului de colon.

Usturoiul. Numeroase studii recente au ajuns la un numitor comun privind proprietăţile anticancerigene ale usturoiului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite