Alimente pentru întărirea memoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O dietă bogată în nuci, miere, peşte, condimente şi citrice ne revigorează activitatea cerebrală şi ne stimulează gândirea creativă Mâncarea nesănătoasă şi stresul se numără

O dietă bogată în nuci, miere, peşte, condimente şi citrice ne revigorează activitatea cerebrală şi ne stimulează gândirea creativă

Mâncarea nesănătoasă şi stresul se numără printre cauzele pierderilor de memorie experimentate de fiecare dintre noi la un moment dat.

În situaţia în care lapsusurile şi incapacitatea de a ne reaminti anumite lucruri se repetă frecvent este indicat să apelăm la un medic specialist pentru stabilirea unui diagnostic.

În paralel cu tratamentul indicat de medic, fitonutriţionistul Eugen Giurgiu ne sfătuieşte să apelăm la o terapie naturistă pe bază de nuci, miere, fructe, peşte şi plante medicinale.

Tratament cu nuci şi miere

Nucile sunt indicate în tratarea problemelor de memorie, deoarece conţin fenilalanină, un aminoacid esenţial pentru om. Pe lângă rolul său legat de sinteza proteinelor, această substanţă este şi un valoros neurotransmiţător, difuzând semnalele nervoase între neuroni şi creier, cu rol în protejarea memoriei. De efectele acestui tonic pot beneficia atât persoanele marcate de stres, cât şi anemicii.

Pentru prepararea tonicului se curăţă mai multe nuci, care vor fi apoi pisate. Nucile pisate se pun într-un borcan, peste care se toarnă mierea polifloră. Compoziţia se amestecă timp de 10 zile cu o lingură de lemn. Persoanele supraponderale pot lua zilnic, din acest preparat , câte o linguriţă, cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale.

Citricele hrănesc creierul - aceste fructe sunt recunoscute pentru aportul lor bogat în vitamina C, carotenoide şi alţi compuşi benefici organismului. O salată de citrice, îmbogăţită cu 100g grâu încolţit, conţine vitamine, aminoacizi şi minerale ce hrănesc creierul.

Peştele gras revigorează memoria - bogat în grăsimi bune pentru sănătatea celulelor, peştele este eficient şi pentru revigorarea memoriei. Somonul, sardinele şi tonul reprezintă o valoroasă sursă de proteine şi vitamine din complexul B.

Chimenul stimulează gândirea creativă - cei care au nevoie de inspiraţie trebuie să bea zilnic trei-patru căni de ceai de chimen. O porţie se prepară din două linguriţe de seminţe pisate şi 250 ml apă clocotită.

Polenul de albine întăreşte activitatea cerebrală - această "fabrică" de substanţe nutritive alimentează creierul cu hrana necesară. Zilnic se administrează câte două linguriţe timp de 30 de zile. După o pauză de 7 zile se repetă tratamentul.

Ghimbirul ajută la oxigenarea creierului - o salată de legume, în care adăugăm o linguriţă de rădăcină de ghimbir este un tonic ideal pentru memorie într-o zi stresantă.

Cură de şase luni cu cătină

Este bogată în vitamine şi aminoacizi esenţiali şi contribuie la împrospătarea memoriei. Este bine să se consume fructele proaspete. Pentru o cură de şase luni se păstrează rezerve de fructe la congelator. Doza minimă este de cinci linguriţe, administrate de trei ori pe zi. Studiile recente efectuate de neurochimiştii britanici au dovedit că fructele de cătină conţin un euforizant moderat, un alcaloid ce creează starea de optimism.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite