Alianta D.A. a decis: anticipate in 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii liberali si democrati au avut, duminica seara, o intalnire ultrasecreta, la care au convenit, de principiu, sa organizeze alegeri anticipate in martie 2007, imediat dupa ce Romania va intra in

Liderii liberali si democrati au avut, duminica seara, o intalnire ultrasecreta, la care au convenit, de principiu, sa organizeze alegeri anticipate in martie 2007, imediat dupa ce Romania va intra in Uniunea Europeana. "Ne vom vedea de programul de guvernare, iar in februarie 2007 vom demara procedurile pentru alegeri, care vor fi organizate in martie. Vom profita de emulatia generata de intrarea in Uniune", a declarat un participant la aceasta discutie. O alta varianta pe care liderii PD si PNL au luat-o in considerare a fost ca alegerile anticipate sa fie organizate in 2006, concomitent cu cele pentru Parlamentul European. O decizie in ceea ce priveste data exacta va fi luata dupa raportul de monitorizare a Comisiei Europene, care va fi publicat in aprilie 2006. Liberalii si democratii au mai stabilit ca vor participa impreuna la aceste alegeri, dar nu s-a discutat daca premierul Tariceanu isi va mentine postul in cazul in care Alianta D.A. castiga. Dupa discutiile de duminica seara, toti participantii - Calin Popescu Tariceanu, Emil Boc, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur si Bogdan Olteanu - au convenit sa nu faca declaratii publice. In consecinta, ieri, premierul Tariceanu a dat un raspuns evaziv atunci cand a fost intrebat ce s-a discutat despre alegerile anticipate. ,Noi avem posibilitatea sa avem anticipate pana in decembrie 2008. Nu pot sa va spun ca vor fi la anul sau in 2007, pentru ca nu am discutat despre o data exacta. Nu avem de ce sa discutam asa ceva in acest moment", a declarat Tariceanu. El a spus ca o astfel de decizie nu se anunta in prealabil, ci se pune in aplicare atunci cand o majoritate politica decide ca este oportuna.

Relaxare la White Horse
Dupa sedinta de la partid, premierul Calin Popescu Tariceanu impreuna cu sotia sa, Ioana, au descins la White Horse, celebrul local din Dorobanti, pentru a lua parte la petrecerea aniversara a unei prietene de familie. Cei prezenti in pub s-au trezit, la un moment dat, ca, printre ei, se afla prim-ministrul si au remarcat ca acesta si-a lasat garzile de corp afara, a intrat in local ca un om de rand si, pentru ca la ora aceea tineretul invadase toate spatiile existente si nu mai era loc sa arunci un ac, a stat tot timpul in picioare. Familia Tariceanu a plecat de la White Horse in jurul orei 24.30, fiind asteptata afara de doua masini ale SPP.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite