Alexandru Conovaru, un actor grăbit spre B1 TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Conovaru, un actor grăbit spre B1 TV
Alexandru Conovaru, un actor grăbit spre B1 TV

Primele ore îl prind pe Alexandru Conovaru la matinalul de la B1 TV, iar seara - pe scândura scenei. La televiziunea B1 TV, fişa postului reclamă un regim spartan: Conovaru se trezeşte la

Primele ore îl prind pe Alexandru Conovaru la matinalul de la B1 TV, iar seara - pe scândura scenei.

La televiziunea B1 TV, fişa postului reclamă un regim spartan: Conovaru se trezeşte la 4.45, la 6.20 este deja "la post" cu nasu-n ziare, iar la 7.00 intră în direct, cu "710". "Emisiunea se cheamă aşa pentru că începe la 7.00 şi se termină la 10.00.

Aventura mea cu televiziunea a început de mic, la Tip-Top Mini-Top. Am fost co-prezentator la "Iartă-mă", unde duceam florile la sate, la oamenii ăia care se împăcau... Am fost producător general la Pro TV.

Televiziunea este o ramură a meserie mele care mă ajută. Oamenii zic: "Hai să-l vedem pe Conovaru cum este şi la teatru, că la TV îl vedem în fiecare dimineaţă".

Marea dragoste este, evident, scena. N-aş renunţa pentru nimic în lume. Doar că nu pot să trăiesc doar din actorie. În acest context, televiziunea joacă un rol fundamental în existenţa actorului: "Mă ajută să-mi plătesc lumina, gazul, telefonul... Şi îmi oferă plăcerea de a face ceva interesant.

Ce nu-mi place deloc la emisiunea mea, este ora", "răbufneşte" într-un puseu de sinceritate, după un an şi jumătate de sculat cu noaptea-n cap. "Directul este o lecţie din care înveţi să te autosancţionezi, când spui o bâlbă, când te repeţi sau mai trânteşti o cacofonie. În trei ore de live, se întâmplă să mai faci câte una... Dacă foloseşti autoironia, te poţi salva în ochii publicului".

Joacă în patru spectacole

Pe actorul Conovaru l-am văzut sâmbătă seara, "live", alături de Delia Nartea, pe scena Teatrului de Comedie, în spectacolul regizat de Vlad Masaci, "Fata de mătase artificială". Joacă rolul unui bărbat educat, din Berlinul anilor "30, părăsit de soţie, puţin încurcat şi jenat de prezenţa în preajma tinerei Doris.

Alexandru mai joacă în "Revizorul", regizat de Horaţiu Mălăele, în "Galygay", de Lucian Giurchescu şi în spectacolul regizat de el însuşi, "Doamna în negru". Filmele în care are roluri de mai mică sau mare întindere sunt "Neînvinsă-i dragostea", de Mihnea Columbeanu, "realizat în perioada aia, după "90, când în filmele româneşti se dezbrăca pe rupte", şi în "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu. "Dacă aş fi nevoit să aleg, între ecran şi scenă, n-aş sta pe gânduri. Aş alege teatrul. Este locul meu, ce să fac?!"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite