Aleşii şi-au votat legea bătrâneţilor fericite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

diferenţiat de restul contribuabililor la sistemul de asigurări. Astfel, un angajat care a muncit 35 de ani pe un salariu asemănător celui de parlamentar ar obţine, conform legii în vigoare, o

diferenţiat de restul contribuabililor la sistemul de asigurări. Astfel, un angajat care a muncit 35 de ani pe un salariu asemănător celui de parlamentar ar obţine, conform legii în vigoare, o pensie de 16 milioane de lei. Parlamentarii beneficiază de mai bine de dublul acestei sume, mai exact de 36 milioane de lei - 1000 euro -, reuşind astfel să se situeze mai presus de legea aprobată, tot de ei, acum şase ani. Pensiile parlamentare diferă în funcţie de numărul de mandate obţinute de deputaţii şi senatorii aleşi pe liste de partid.
Criticile opiniei publice şi obiecţiunile preşedintelui Traian Băsescu nu au avut sorţi de izbândă în faţa insistenţei cu care parlamentarii şi-au impus privilegiile.
Guvernul a spus că va da o ordonanţă de urgenţă pentru a modifica Legea privind statutul deputaţilor şi senatorilor, dar şi această ordonanţă va ajunge, în final, tot în parlament pentru aprobare.
Amănunte în pag. Politic

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite