Alergii la post
0Medicii ieşeni susţin că a crescut numărul persoanelor care solicită asistenţă medicală din cauza alergiilor provocate de alimentele de post. Specialiştii de la Clinica de Alergologie spun
Medicii ieşeni susţin că a crescut numărul persoanelor care solicită asistenţă medicală din cauza alergiilor provocate de alimentele de post. Specialiştii de la Clinica de Alergologie spun că, de la intrarea în Postul Paştelui, zilnic, se prezintă 15 persoane cu reacţii alergice la mâncarea de post. Aceştia suferă fie de urticarii, fie de crize de astm sau, chiar, intră în preşoc anafilactic.
"Postul aduce foarte multe lucruri bune, dar are, uneori, şi o latură neplăcută. Totuşi, unele alimente de post pot provoca reacţii alergice importante", a explicat şeful Clinicii de Alergologie de la Spitalul Universitar "Sfântul Spiridon", prof. dr. Georgeta Siniţchi. Pe "lista neagră" a alimentelor care ar trebui consumate cu grijă în post sunt alunele, arahidele, nucile şi seminţele.