Alegeri cu „scântei“ pentru şefia CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoarea Alina Ghica (36 de ani) este noua şefă a Consiliului Superior al Magistraturii, în urma alegerilor organizate vinerea trecută. Alina Ghica a fost aleasă în funcţia de preşedintă a CSM cu 12 voturi.

În funcţia de vicepreşedinta a fost aleasă procurorarea Oana Schmidt Hăineală (35 de ani). Ghica şi Hăineală au prezentat un program comun pentru şefia CSM. Dacă pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, Oana Schmidt Hăineală nu a avut contracandidat, Alina Ghica s-a „luptat" pentru şefia Consiliului cu judecătorul braşovean Alexandru Şerban, care a fost votat de 6 din cei 18 membri ai CSM. Mandatul judecătorului Horaţius Dumbravă la şefia CSM a încetat la data de 7 ianuarie 2012.

Replici acide

Judecătoarea Alina Nicoleta Ghica a fost preşedinta Secţiei de contencios-administrativ şi fiscal de la Curtea de Apel Bucureşti. Alina Ghica a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti - promoţia 1998. După trei ani a optat pentru funcţia de procuror la Parchetul Judecătoriei Sectorului 3, apoi la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti. Ulterior, a devenit judecătoare la Tribunalul Bucureşti - Secţia contencios administrativ.

Din 2007 până în 2010 a fost judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti. Din luna mai 2010 şi până în 2011 (când a candidat pentru CSM ), Alina Ghica a fost preşedinta Secţiei de Contencios administrativ şi fiscal de la această instanţă. Ea a primit susţinerea vechii „gărzi" din CSM, în timp ce Alexandru Şerban a fost susţinut chiar de şeful Consiliului, Horaţius Dumbravă. De altfel, şedinţa de vineri nu a fost lipsită de scandaluri, fiind presărată cu replici dure între fostul şef al Consiliului Horaţius Dumbravă şi judecătoarea Mona Pivniceru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite