Alegeri şi referendum, două buletine de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii cu drept de vot sunt chemaţi duminică la urne pentru a-şi alege reprezentanţii în Parlamentul European şi pentru a se pronunţa asupra introducerii votului uninominal. Secţiile de vot

Românii cu drept de vot sunt chemaţi duminică la urne pentru a-şi alege reprezentanţii în Parlamentul European şi pentru a se pronunţa asupra introducerii votului uninominal. Secţiile de vot sunt organizate în aceleaşi clădiri, însă în spaţii diferite. Astfel, cei care doresc să se pronunţe la ambele scrutine vor fi nevoiţi să treacă pe la două comisii, vor primi buletine diferite, pe care le vor introduce în urne separate.

Buletinul pentru referendum (foto) are înscrisă întrebarea "Sunteţi de acord ca, începând cu primele alegeri care vor fi organizate pentru Parlamentul României, toţi deputaţii şi senatorii să fie aleşi în circumscripţii uninominale, pe baza unui scrutin majoritar în două tururi?", iar alegătorul trebuie să aplice ştampila în una din cele două căsuţe inscripţionate cu DA şi NU.

Buletinul privind alegerea reprezentanţilor României în PE cuprinde listele fiecărui partid înscris şi numele candidaţilor independenţi. Votul se exercită pe baza buletinului de identitate, secţiile urmând a fi deschise duminică, în intervalul 7.00 - 21.00. (Bogdan Costache)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite