Alege unde îţi duci copilul la grădiniţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară” vă prezintă care sunt cele mai căutate grădiniţe din oraş, condiţiile şi locurile disponibile în acest an. Cele 18 grădiniţe din oraş dispun de peste 2.000 de locuri. Pentru anul şcolar 2009-2010, grădiniţele bistriţene au, faţă de anul trecut, cu 215 locuri în plus pentru copii.

Oferta de locuri în grădiniţe de anul acesta a crescut, la nivelul judeţului, cu 225 de locuri faţă de cea de anul trecut. Astfel că acum 10.446 de copii au posibilitatea să se înscrie la grădiniţele bistriţene, 2.236 de locuri fiind puse la dispoziţia părinţilor numai în centrele din oraşul Bistriţa.

Locuri suficiente

Părinţii care vor să îşi înscrie copiii la grădiniţele din Bistriţa nu au motive de îngrijorare.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) dau asigurări că vor fi locuri suficiente, chiar şi în grădiniţele cu program prelungit unde, anual, cererea de înscriere este mai mare. Emiliana Chira, inspector  şcolar de specialitate în învăţământul preşcolar din cadrul IŞJ, spune că la grădiniţele cu program normal grupele sunt formate din copii puţini.
„Din experienţa anilor anteriori, pot să spun că grupele de preşcolari de la grădiniţele cu program normal nici nu sunt complete. Am avut şi grupe cu maximum 25 de copii. Nu au fost probleme nici anul trecut la înscrieri şi nu vor fi nici anul acesta, pentru că locuri sunt suficiente”, explică inspectorul şcolar.

Program prelungit şi activităţi diverse

Daniela este contabilă şi  are o fetiţă pe care vrea să o înscrie la grădiniţă anul acesta. Spune că a început deja să se intereseze de locuri, dar că ar prefera o grădiniţă cu program prelungit.
„Şi eu şi soţul suntem ocupaţi aproape toată ziua şi ar fi mai convenabilă o grădiniţă de unde să putem să o luăm pe Iulia după-masa, când terminăm şi noi serviciul”, explică tânăra mămică.
Ca ea sunt majoritatea părinţilor bistriţeni, care preferă să îşi ducă micuţii la grădiniţă, dimineaţa şi să îi ia acasă la ora cinci sau şase seara. În plus, aceştia îşi aleg o grădiniţă în funcţie de locaţia ei, dar şi de programul de educaţie pe care îl urmează copiii. „Mulţi părinţi caută grădiniţe în care se predă limba engleză şi care mai au şi programe de gimnastică ritmică sau dans sportiv”, spune inspectorul şcolar.

110 lei pe lună pentru grădiniţă

Aceasta adaugă că toate cele 18 grădiniţe din oraş sunt prevăzute cu săli de joacă special amenajate, cu centrale termice proprii, parchet stratificat şi geamuri termopan. De asemenea, toate educatoarele sunt cadre calificate. La înscriere nu se plăteşte nicio taxă. Părinţii trebuie doar să achite lunar contravaloarea alocaţiei zilnice de hrană a copilului, în valoare de aproximativ 110 lei pe lună.

Topul grădiniţelor din Bistriţa

Anul trecut, grădiniţele cu cei mai mulţi copii înscrişi au fost:
1. Grădiniţa„Căsuţa cu Poveşti”, strada Zimbrului nr. 19
3. Grădiniţa „Trenuleţul Veseliei”, strada Rodnei nr. 3
4. Grădiniţa „Dumbrava Minunată”, strada Ecaterina
5. Teodoroiu nr. 2-4

Acte necesare înscrierii la grădiniţă:
Cerere tipizată - se eliberează de la fiecare grădiniţă în parte
Certificatul de naştere şi cel de analize ale copilului
 Alte acte doveditoare ale datelor despre părinţi, solicitate de fiecare unitate şcolară în parte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite