Albinele, furioase pe autovehicule

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza poluării, un roi de albine din Năvodari a atacat oamenii Localnicii din centrului oraşului Năvodari au fost terorizaţi timp de mai multe zile de un roi de albine nervoase. Ele

Din cauza poluării, un roi de albine din Năvodari a atacat oamenii

Localnicii din centrului oraşului Năvodari au fost terorizaţi timp de mai multe zile de un roi de albine nervoase. Ele roiseră când proprietarul era plecat.

O parte din albinele unui stup din Năvodari au roit când stăpânul era plecat din localitate şi au încercat să-şi facă un alt cuib într-un copac din împrejurimi. În zona copacului ales îşi parcau maşinile turiştii ocazionali, fiind un loc deschis, dar cu destui copaci care să asigure umbră deasupra maşinilor.

"Supărate" pe cei care tot treceau prin zonă şi le agresau cu fumul produs de motoarele autorismelor sau motocicletelor, albinele rămase fără stup au devenit foarte agresive.

Câţiva locuitori din Năvodari au sunat la serviciul 112 pentru a înştiinţa autorităţile asupra situaţiei, precizează reporterii de la Realitatea TV. Dar n-a fost nevoie ca poliţia să intervină pentru că stuparul s-a întors la timp şi a mutat roiul într-un stup.

Neliniştea a rămas

Se pare că simpla lor cazare într-un nou stup nu a mai fost suficientă. Albinele au continuat să-i atace pe oamenii care vin să-şi parcheze maşinile, iar proprietarul a continuat să fie reclamat. Ca să scape de probleme omul a mutat stupii pe undeva pe câmp, lângă nişte tei care tocmai au înflorit. El a sperat că astfel toate problemele vor dispărea. Dar neliniştea albinelor n-a putut fi alungată nici în preajma teilor înfloriţi.

Autorităţile au verificat stupii împreună cu un specialist şi au oferit asigurări că în momentul acesta localnicii sunt în siguranţă.

Pe de altă parte apicultorii spun că nici albinele nu vor mai avea de suferit acolo unde au fost duse, întrucât, temporar, a fost interzisă parcarea. Proprietarul speră că ele se vor adapta repede cu noua lor casă şi îşi vor pierde sensibilitatea faţă de noxele produse de autoturisme.

Mirosurile, asociate cu duşmanii

În mai, 2008, un avion cu 90 de pasageri la bord s-a întors din drum după ce a fost atacat de un roi de albine.

Pilotul s-a temut că albinele furioase ar fi putut înfunda motorul.

În mai 2007, un accident în lanţ a avut loc în judeţul Constanţa, după ce o albină "nervoasă" a intrat în maşina unui bucureştean. Ştefan Man a pierdut controlul volanului şi o persoană şi-a pierdut viaţa.

Datorită sensibilităţii lor la mirosuri, un roi de albine a fost dresat să descopere bombe. Cercetarea a avut loc în Croaţia şi s-a bazat exact pe "stresarea" albinelor cu mirosul explozibilului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite