Albania către India: "O vrem pe Maica Tereza înapoi"- Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de azi scrie despre dorinţa Albaniei să aducă rămăşiţele Maicii Tereza din India, despre alegerile prezidenţiale din Afganistan sau  Polanski a fost mutat din închisoare pentru îngrijiri medicale. Printre alte subiecte, povestea unui jurnalist răpit de talibani, iar pakistanezii au atacat sudul Waziristanului.


Albania către India: "O vrem pe Maica Tereza înapoi". Guvernul albanez vrea să aducă rămăşiţele Maicii Tereza în ţară înainte aniversarea a unui secol de la naşterea ei, adică până cel târziu anul viitor.  Primul ministru al Albaniei a declarat că Maica Tereza trebuie să fie aşezată alături de mama şi de sora ei, care sunt îngropate în cimitirul din capitala Albaniei, Tirana. Însă autorităţile din India, ţara unde ea şi-a desfăşurat activitatea şi unde este înmormântată, nici nu vor să audă de aşa ceva, scrie CNN.

Statele Unite îi cer Afganistanului să respecte decizia alegerilor prezidenţiale. Administraţia lui Obama a cerut vineri guvernului şi candidaţilor din Afganistan să respecte decizia care va fi luată cu privire la alegerile prezidenţiale, motivând că este o măsură constituţională, scrie China View.

Polanski este supus unor examene medicale. Regizorul de film Roman Polanski, arestat în Elveţia acum trei săptămâni, a fost mutat din închisoare pentru nişte examene medicale. Avocatul lui, Herve Temime, a declarat că tot ce ştie e că Polanski a fost luat din închisoare pentru îngrijiri medicale, "nu ştiu unde este şi nici când va reveni", a adăugat Temime. El a mai precizat că în ultima săptămână regizorul a fost foarte deprimat şi obosit, scrie Reuters.

7 luni şi 10 zile în captivitate. Un jurnalist de New York Times povesteşte despre viaţa pe care a dus-o  în captivitate. El a fost răpit, împreună cu alţi doi colegi de origine afgană, de către talibani şi ţinuţi prizonieri pentru mai bine de 7 luni, scrie The New York Times.

Atac dur asupra talibanilor. Pakistanezii au demarat o amplă ofensivă asupra talibanilor din sudul Waziristanului. Los Angeles Times scrie că atacul pakistanezilor a fost unul foarte periculos. Guvernul spune că 80 % din actele de terorism cauzate în Pakistan au loc în această regiune. De altfel, autorităţile sunt sigure că teroriştii din sudul Waziristanului au legătură cu Al Qaeda.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite