Alba: 7.000 de persoane fără acte de identitate valabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de jumătate din cei peste 12.700 de cetăţeni ai judeţului Alba figurează în evidenţă că nu deţin acte de identitate valabile. Potrivit unui raport al Direcţiei Publice

Mai mult de jumătate din cei peste 12.700 de cetăţeni ai judeţului Alba figurează în evidenţă că nu deţin acte de identitate valabile. Potrivit unui raport al Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Alba, din verificările efectuate a rezultat că cele 7.000 de persoane, aflate în evidenţă cu acte de identitate al căror termen de valabilitate este expirat, sunt plecate în străinătate.

Alte 122 de persoane nu au actul de identitate prelungit, întrucât au decedat, dar nu se cunosc date despre decesul acestora. 200 de oameni nu s-au prezentat să solicite eliberarea unui nou act de identitate fiindcă se află în închisoare, iar 130 sunt urmăriţi general sau local, deci nu sunt motivaţi să se prezinte pentru a solicita un nou act.

Aproape 3.000 de persoane sunt plecate la alte adrese, 1.507 sunt necunoscute la adresele în cauză, iar 868 se află în alte situaţii. Pentru a diminua numărul persoanelor care nu deţin acte de identitate valabile, s-a solicitat instituţiilor care desfăşoară activităţi de lucru cu publicul să nu mai presteze servicii către cetăţenii care se legitimează cu acte de identitate cu termen de valabilitate expirat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite