Alba Iulia: Pas fals pentru „Barcelona din Arini”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Pas fals pentru „Barcelona din Arini”
Alba Iulia: Pas fals pentru „Barcelona din Arini”

CSM Sebeş a pierdut la limită, scor 1-2 (0-1), primul meci oficial disputat în faţa propriilor suporteri în acest sezon. Formaţia pregătită de antrenorul-jucător Paul Ciucă s-a lovit de o „nucă tare”, FC Zalău, şi nu a izbutit să obţină nici măcar un punct vineri după amiază în „Arini”.

Influenţat negativ de suprafaţa de joc execrabilă, un tăpşan în toată puterea cuvântului, meciul a fost total nespectaculos în prima jumătate de oră, când au trebuit să treacă 28 de minute până la primul şut pe spaţiul porţii, expediat de gazde. Şapte minute mai târziu vizitatorii ies în premieră la rampă, Vaşvari întânzându-l pe Stănilă cu un şut plasat de la marginea careului mare. Acelaşi Stănilă reţine în doi timpi trasorul lui Crăciun (42) şi este nevoit să îl faulteze „la sacrificiu” pe Bode, scăpat spre poarta sebeşenilor (44).

 „Centralul” clujean Ionuţ Gherle dictează penalty şi îl „îngălbeneşte” pe goalkeeper-ul gazdelor. Lovitura din punctul cu var este tranformată precis de Vaşvari, care se anunţă încă din finalul primei reprize omul disputei.

CSM Sebeş iese de la vestiare cu o faţă metamorfozată în bine. Bălaş îl „lobează” pe portarul Mădăraş însă mingea cade pe transversală şi părăseşte apoi spaţiul de joc (47). Stănilă intervine din nou salutar, de data asta în faţa incisivului Bode, pornit într-o nouă cursă solitară spre buturile amfitrionilor (49). Intrarea lui Manu Dragomir în locul lui Hîrciagă întăreşte speranţele fanilor „Barcelonei din Arini” într-un rezultat pozitiv. „Forcing-ul” gazdelor atinge punctul culminant în ultimele 20 de minute ale confruntării. Dragomir îl pune la grea încercare pe Mădăraş cu un şut apăsat din lovitură liberă (72) şi imediat restabileşte egalitatea dintr-un penalty just acordat, pe fondul degringoladei din defensiva zălăuană (73).

„Şeptarul” sebeşean are şansă să îl detroneze pe Vaşvari din „fotoliul MVP-ului” meciului dar Mădăraş se dovedeşte în zi de graţie (79). Oaspeţii detonează bomba în minutul 85, când Maior, intrat în teren de nici 120 de secunde,  reia cu capul în plasă mingea venită din transversala porţii lui Stănilă după o lovitură liberă din lateral dreapta. Sforţările de pe „turnantă” ale sebeşenilor sunt în van şi FC Zalău îşi îndeplineşte obiectivul declarat în ajun: victorie în „Arini”.

„Am avut o primă repriză foarte slabă, în mitanul secund am evoluat mai aproape de valoarea noastră, ne-am 2-3 ocazii la 1-1 însă le-am ratat iar experienţa superioară a oaspeţilor s-a dovedit finalmente decisivă. Consider totuşi că un rezultat de egalitate ar fi fost echitabil”, a spus imediat după ultimul fluier al „centralului” Ionuţ Gherle preşedintele clubului CSM Sebeş, Mitică Fulea.

CSM Sebeş – FC Zalău 1-2 (0-1)
Marcatori: Dragomir (73 – pen.) / Vaşvari (44 – pen.), Maior (85)
Arbitri: Ionuţ Gherle – Petrică Câmpeanu, Marius Balint (toţi din Cluj)
Cartonaşe galbene: Stănilă, Cocoară, Neagu / Vaşvari, Mădăraş.
Armosferă: *timp: frumos; *teren: execrabil; spectatori: 200.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite