Al doilea nor de cenuşă vulcanică a intrat în România: zborurile nu se opresc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un al doilea nor de cenuşă vulcanică a intrat în România miercuri dimineaţa, la ora 9.00, dar la o altitudine care nu creează probleme deosebite şi nici nu afectează calitatea aerului, fără a exista depuneri de cenuşă la sol, astfel că traficul aerian se desfăşoară în prezent fără restricţii.

Evoluţia situaţiei provocată de erupţia vulcanului din Islanda a fost analizată şi prezentată de către membrii Guvernului la începutul şedinţei de miercuri a Cabinetului.

Mai citiţi şi:

Marin Anton: "Se poate zbura şi prin norul vulcanic. Nu vom da interdicţii!"

Europa, sub ameninţarea unui nou nor de cenuşă

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, şi cel al Transporturilor, Radu Berceanu, l-au informat pe premierul Emil Boc că la acest moment nu sunt semnalate probleme deosebite provocate de norul de cenuşă, care să impună introducerea unor noi restricţii.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că traficul aerian nu va fi oprit şi că toate cursele aeriene pot funcţiona conform programului stabilit.

Chiar dacă ANM a anunţat că, la ora 15.00, tot teritoriul ţării noatre va fi acoperit de un nor vulcanic, Radu Berceanu a spus miercuri dimineaţă că nu se vor opera modificări în programul aeria. "Nu oprim zborurile, nu avem niciun motiv", a punctat Ministrul Transporturilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite