“Al-Qaeda: Pregătim un atentat mai mare decât cel din 11septembrie!” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ameninţările liderului Al-Qaeda, Osama Bin Laden, cu privire la un posibil atac terorist în SUA, reprezintă unul dintre principalele subiecte dezbătute astăzi de presa din Peninsulă. Ziarele italiene scriu, de asemenea, despre prăbuşirea unui avion care avea la bord patru cetăţeni italieni, în nordul  Tanzaniei.

“Al Qaeda: pregătim un atentat mai mare decât cel din 11septembrie!”, titrează pe prima pagină cotidianul “Corriere della Sera”. Ştirea potrivit căreia liderul al Qaeda, Osama Bin Laden, ar pregăti un atentat de dimensiuni mai mari decât cel de la 11 septembrie 2004 a apărut ieri într-un cotidian arab de la Londra. Prin intermediul acestui atentat, Bin Laden ar urmări să schimbe total evoluţia politicii şi economiei mondiale.

“Tanzania: patru turişti italieni au murit într-un accident de avion”, scrie tot “Corriere della Sera”. Patru turişti italieni, doi bărbaţi şi două femei, au murit ieri într-un accident de avion petrecut în nordul Tanzaniei. Avionul cu care zburau era de dimensiuni mici şi s-a ciocnit de crestele muntelui Kilimanjaro. Pilotul aeronavei a supravieţuit incidentului şi se află internat în stare foarte gravă la spitalul din localitatea Moshi, aflată la poalele munţilor Kilimanjaro.

“Un imobil din apropiere de Roma s-a prăbuşit. Se caută supravieţuitori sub dărâmături”
, relevă cotidianul “La Stampa”. Un imobil de două etaje s-a prăbuşit în această dimineaţă la Vermicino (Grottaferrata, n.r.), localitate din apropiere de Roma. Echipele de intervenţie caută posibili supravieţuitori sub dărâmături. Se pare că unicii locuitori ai imobilului erau un cuplu de bătrâni şi îngrijitoarea lor.

“Ischia, bătrân de 91 de ani vrea să divorţeze. Soţia îl acuză de infidelitate”
, relatează cotidianul “Il Messagero”. Un bătrân în vârstă de 91 de ani din Ischia doreşte să divorţeze de soţia sa, în vârstă de 60 de ani. Aceasta din urmă îl acuză însă că a înşelat-o şi îi cere bărbatului, în schimbul divorţului,  mai multe bunuri materiale, printre care şi casa în care locuiesc. Prima audienţă în acest caz va avea loc luni, la Tribunalul din Napoli.

“Majoritatea italienilor sunt de acord cu centralele nucleare“
, titrează cotidianul “La Repubblica”. La 21 de ani după referendumul în urma cărora italienii au ieşit din grupul ţărilor producătoare de energie nucleară, un sondaj efectuat de Demos relevă o realitate cu mult diferită de cea din 1987. Astfel, 47% dintre locuitorii Peninsulei se declară de acord cu funcţionarea centralelor nucleare pe teritoriul Italiei, în timp ce 44% sunt contra, iar 9% dintre intervievaţi sunt neutri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite