Al-Manar, arma mediatică a Hezbollah

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al-Manar, televiziunea Hezbollahului, a fost vizată încă de la începutul ofensivei israeliene. Cu toate acestea, nu şi-a întrerupt emisia decât două minute, după care şi-a reluat activitatea

Al-Manar, televiziunea Hezbollahului, a fost vizată încă de la începutul ofensivei israeliene. Cu toate acestea, nu şi-a întrerupt emisia decât două minute, după care şi-a reluat activitatea pentru a reflecta un război de care depinde viitorul ei. Sediul său s-a aflat într-un imobil de cinci etaje din periferia sudică a Beirutului, el fiind complet distrus aproape imediat după debutul raidurilor israeliene.
Azi, Al-Manar emite dintr-un loc ţinut secret, iar jurnaliştii săi acoperă evenimentele la zi alături de colegii lor autohtoni sau de trimişii presei internaţionale. Prima oară, birourile şi studiourile au fost lovite la 13 iulie, a doua zi după lansarea ofensivei israeliene. S-au înregistrat doi răniţi. Două zile mai târziu, când imobilul a fost distrus în totalitate, fiind rănită o persoană, emisia a fost întreruptă doar două minute. Când antena de la Baalbeck (100 km est de Beirut) a fost avariată, cea de la Hermel, aflată la 50 km mai departe, a intrat în funcţiune imediat. Azi, Al-Manar acoperă 80 la sută din teritoriul naţional, iar 100% din acoperirea satelitară e asigurată. Programele difuzate au o singură ţintă - războiul. Au fost anulate programele de varietăţi, serialele, jocurile, precum cel în care fiecare punct câştigat îi făcea pe participanţi să înainteze spre Ierusalim (visul oricărui arab). După buletinele de ştiri şi transmisiunile directe, Al-Manar prezintă încontinuu imagini de arhivă, cu luptători îmbrăcaţi în uniformă ce se duc pe "front" şi plantează pe teritoriul inamic drapelul galben al Hezbollah, având ca fundal moscheea Al-Aqsa din Ierusalim.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite