Ajutor de la băncile-mamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infuziile de capital din partea băncilor-mamă în subsidiarele care activează în România au crescut de trei ori în prima jumătate a acestui an, ajungând la 168,4 milioane de euro de la 56 de milioane de euro, în perioada similară a anului trecut, arată datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Cea mai mare majorare a capitalului social, cu 53,5 milioane de euro, a fost înregistrată în cazul Bancpost, în martie, clasament continuat de Banca Românească, cu 43,5 milioane de euro, şi de Millennium Bank România, care a primit o infuzie de capital în valoare de aproape 34 de milioane de euro, ambele în februarie.

Banca CR Firenze România a înregistrat în iunie o majorare de 12,5 milioane de euro a capitalului social, în timp ce GE Garanti Bank a primit opt milioane de euro.

Următoarea pe listă este Unicredit Ţiriac Bank, cu un aport de 7,14 milioane de euro. Testele de stres realizate la solicitarea Fondului Monetar Internaţional au arătat că unele bănci din România au avut nevoie de majorări de capital pentru a-şi menţine rata solvabilităţii peste 10% în 2009 şi 2010.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite