Ajutor de 15.000 de euro pentru fermieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajutor de 15.000 de euro pentru fermieri
Ajutor de 15.000 de euro pentru fermieri

Statele membre ale Uniunii Europene vor putea acorda fermierilor ajutoare de până la 15.000 euro sub forma unei plăţi unice, ce se pot acorda o singură dată pentru fiecare până la finalul lui 2010, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, citat de NewsIn.

Prin decizia Comisiei Europene, se introduce în cadrul temporar de criză o sumă de 15.000 de euro, cu titlu de ajutor pentru fermieri. Eventualele ajutoare de minimis primite deja de la începutul anului 2008 trebuie deduse din această sumă. „Permiţând autorităţilor naţionale să plătească fermierilor ajutoare în valoare de până la 15.000 de euro ar trebui să contribuim la depăşirea gravelor probleme legate de fluxul de lichidităţi cu care se confruntă unii fermieri‟, a declarat Mariann Fischer Boel, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală.

Fonduri suplimentare pentru sprijinirea fermierilor

Comisia Europeană va mai cheltui aproape 600 de milioane de euro pentru sprijinirea agriculturii comunitare. În acelaşi timp, perioada de intervenţie a fost extinsă până la sfârşitul lunii august 2010. Ca parte a reformei PAC din 2003, la plăţile directe către fermierii din sectorul lactatelor s-au adăugat cinci miliarde de euro pe an pentru a compensa reducerea preţurilor de intervenţie.
Pe 19 octombrie, Comisia Europeană a anunţat un pachet suplimentar de ajutoare de 280 de milioane de euro destinate fermierilor producători de lactate. Alte 4,2 miliarde sunt disponibile în cadrul bilanţului de sănătate şi al pachetului de măsuri de redresare economică pentru a face faţă provocărilor, inclusiv restructurării sectorului produselor lactate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite