Ajutoare de încălzire pentru săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat ieri majorarea cu 12,5% a ajutoarelor pentru încălzire. Premierul Tăriceanu a precizat că, pentru o familie cu venituri foarte mici, ajutorul pentru încălzire va creşte de

Guvernul a aprobat ieri majorarea cu 12,5% a ajutoarelor pentru încălzire. Premierul Tăriceanu a precizat că, pentru o familie cu venituri foarte mici, ajutorul pentru încălzire va creşte de la 223 la 262 de lei.

Ajutoarele se acordă din Fondul de Solidaritate familiilor cu venituri care nu depăşesc 615 lei pe membru de familie. Vor primi ajutoare aproximativ 4 milioane de familii sau persoane singure. Nota Ministerului Muncii prevede o majorare de 12,5% a ajutoarelor pentru cei care se încălzesc cu gaze, procentul de majorare fiind de 7% pentru cei care se încălzesc cu lemne şi cărbuni.

Primul-ministru a anunţat totodată că tot ieri guvernul a aprobat vânzarea caselor ANL către tinerii sub 35 de ani care stau cu chirie. Este vorba de aproximativ 2.300 de locuinţe, care pot fi cumpărate la 5 ani de la închiriere.

Salariul minim nu se majorează

Primul-ministru a declarat că nu este de acord cu majorarea salariului minim pe economie la 540 de lei şi nu a făcut nicio referire la propunerea devansării majorării pensiilor, făcute de partidele politice la întâlnirea de la Cotroceni.

Tăriceanu a precizat că majorarea salariului minim nu este oportună pentru că ar duce la presiuni inflaţioniste şi la scăderea puterii de cumpărare. Primul-ministru a respins criticile aduse guvernului de către unii politicieni, care au acuzat guvernul de scumpiri. Reproşurile sunt nefondate, a spus Tăriceanu, deoarece guvernul nu are pârghii de control asupra preţurilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite