Ajutoare de Crăciun pentru familiile cu venit redus - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi ziarele din Peninsulă vorbesc  la unison  despre criza economică la nivel naţional, dar şi despre un salt pozitiv înregistrat de către Bursele asiatice. Criză şi în politică: se aşteaptă demisia senatorului Villari, iar Curtea Europeană a drepturilor omului a respins recursul  în cazul de eutanasie a Eluanei

„Ajutoare anti-criză: de Crăciun, între150-800 de euro, bonus pentru familiile cu venit redus”, anunţă cotidianul „Corriere della sera”. Aceasta este una dintre măsurile guvernului pentru a veni în ajutorul familiilor cu un venit  mai mic de 20 de mii de euro pe an. Cifra variază în funcţie de numărul de copii şi de numărul de persoane în întreţinere. Pentru a suporta costul acestei operaţi uni, Guvernul italian ar trebui să scoată din buzunar o sumă de circa 1.5 miliarde de euro. Pachetul de măsuri nu va fi adoptat mai repede de săptămâna viitoare.

„Cresc Bursele asiatice”
, scrie tot „Corriere della sera”. După pierderile puternice de ieri de pe Wall Street, surpriză astăzi pe pieţele financiare asiatice: Tokio e în creştere cu un indice de +2,7%, după ce ieri a închis în pierdere cu aproape 7%. Procent în creştere şi la Sydney care a terminat cu +1,9%, iar Seul bate recordul pentru azi cu + 5,8%. 

„RAI, Villari nu demisionează.Un adevărat democreştin nu renunţă niciodată”
, titrează cotidianul „La Repubblica”Polemici în privinţa aşteptatei demisii a senatorului Riccardo Villari, preşedintele Comisiei de supraveghere a serviciilor de radio şi televiziune (Comissione di Vigilanţa RAI). Membru al partidului democratic de opoziţie, dar ales cu voturi din partea majorităţii parlamentare, din cauza lipsei acordului între părţi, senatorul Villari a fost exclus din partidul său. Cazul instituţional este foarte delicat pentru că priveşte fucţionarea corectă a sistemului de telecomunicaţii, în special al televiziunii publice, şi conflictul de interese al preşedintelui Consiliului, Silvio Berlusconi, proprietar al principalelor televiziuni private din Italia.

„Eluana, Curtea Europeană respinge recursul celor care cer suspendarea sentinţei”
, titrează „Mesagerul”. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dat răspuns negativ cererii diverselor asociaţii de suspendare a sentinţei în cazul Eluanei Englaro, aflată în comă vegetativă de la 16 ani. Sentinţa Curţii de Casaţie prevede suspendarea alimentării artificiale a Eluanei. In virtutea  art. 39 al propriului regulament, Curtea poate să adopte orice măsură provizorie în intreresul său sau în interesul bunei desfăşurări a procedurilor legale.

„Camorra, în cătuşe fiul lui Bidognetti, ex-boss al clanului Casalesi”
, titrează „Il Giornale”. O altă lovitură dată mafiei italiene prin arestarea lui Gianluca Bidognetti, fiul capului de clan Casalesi. Bidognetti este acusat de tentativă de omor împotriva  Mariei şi a Francescăi Carrino, soră şi nepoată a Annei Carrino. Anna Carrino este ex-partenera lui Francesco Bidognetti şi  de puţine luni colaborează cu justiţia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite