Agroturismul, în impas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marilena Stoian, preşedintele ANTREC, a declarat, la o reuniune la Moeciu de Sus, că dezvoltarea agroturismului trebuie să ţină cont de normele impuse de acest sector la nivel european. "Am

Marilena Stoian, preşedintele ANTREC, a declarat, la o reuniune la Moeciu de Sus, că dezvoltarea agroturismului trebuie să ţină cont de normele impuse de acest sector la nivel european.
"Am vorbit la Agenţia Naţională de Turism în legătură cu clasificarea şi omologarea pensiunilor, ca să fie făcută o diferenţiere clară între pensiuni turistice, pensiuni agroturistice şi casele de oaspeţi, acestea din urmă fiind acele locuri doar de cazare, fără a fi oferită şi masă, ceea ce este departe de noţiunea de agroturism, unde vizitatorii trebuie să participe şi să vadă cum se desfăşoară în mod tradiţional treburile într-o gospodărie de la sat", a spus Stoian. şeful ANTREC este de părere că agroturismul a ajuns în impas şi a relevat câteva dintre problemele cu care se confruntă investitorii din acest domeniu: "Până acum au contat foarte mult facilităţile fiscale, care ne-au fost anulate. Ar trebui acordate măcar pentru pensiunile mici, care sunt de fapt gospodării, şi în special cele care mai au şi activităţi de agricultură sau activităţi meşteşugăreşti", a spus Marilena Stoian.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite