Ministerul Agriculturii nu mai acordă prime de vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Agriculturii nu mai acordă prime de vacanţă
Ministerul Agriculturii nu mai acordă prime de vacanţă

Ministerul Agriculturii a decis să suspende începând cu luna iulie acordarea primelor de vacanţă ce trebuiau alocate funcţionarilor publici din cadrul ministerului, a declarat Miron Moldovan, secretarul general al Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), potrivit NewsIn.

Decizia este justificată de necesitatea susţinerii financiare a agriculturii într-un an de criză. "Ministerul Agriculturii trebuie să ia această măsură ţinând cont de contrângerile bugetare şi de necesităţile financiare de susţinere a agriculturii într-un an de criză ca acesta şi suspendă, deocamdată, plata primelor de vacanţă", a spus Miron Moldovan. Aproximativ 12.500 de funţionari publici, salariaţi din aparatul propriu şi din structurile ministerului au dreptul la o primă de vacanţă, în medie, de circa 1.000-1.500 lei. "S-au acordat prime, însă nu foarte mulţi şi-au luat concediu până în prezent. Cei mai mulţi şi-ar fi luat începând cu luna iulie", a adăugat Moldovan.
De asemenea. ministrul Dezvoltării Rurale şi Locuinţei, Vasile Blaga, a anunţat ieri că a suspendat plata primelor de vacanţă în acest an, dar ar putea fi obligat să le achite la finalul anului prin decizii ale instanţei. Acesta a precizat că în decembrie 2008, în urma unor hotărâri judecătoreşti, ministerul a fost obligat să achite integral angajaţilor primele de vacanţă aferente anilor 2001-2008. Şi Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MIMMCMA) a achitat aproximativ 1,5 milioane de lei pentru primele de vacanţă, din totalul de 3,2 miloane de lei disponibili pentru 2009, însă de miercuri (8 iulie - n.r) a sistat plata acestora.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite