Agricultura ecologică, promovată de biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitropolia Ardealului, cu sediul la Sibiu, a făcut front comun cu ecologiştii pentru promovarea produselor ecologice şi atragerea de fonduri europene pentru o agricultură sănătoasă în

Mitropolia Ardealului, cu sediul la Sibiu, a făcut front comun cu ecologiştii pentru promovarea produselor ecologice şi atragerea de fonduri europene pentru o agricultură sănătoasă în România. Instituţia clerului a devenit, de săptămâna trecută, membră a Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică Bio-România.

Părintele profesor Constantin Necula este reprezentantul Mitropoliei Ardealului în această asociaţie. "Noi considerăm că Biserica Ortodoxă Română (BOR) are un rol esenţial în conştientizarea românilor în acest domeniu", a spus Necula.

Prima fermă ecologică, la Sibiu

Viziunea BOR este că fiecare palmă de pământ ce aparţine bisericii trebuie să fie cultivată în sistem ecologic, iar acest lucru trebuie să constituie un exemplu de urmat pentru credincioşi. "Considerăm că populaţia României trebuie conştientizată de acest pericol al chimizării-otrăvirii lente a alimentelor", declară părintele Necula.

În acest sens, reprezentantul Mitropoliei Ardealului a amintit de prima fermă ecologică din România, ce produce brânzeturi ecologice destinate exportului şi funcţionează în judeţul Sibiu, în localitatea Ţichindeal.

Anul trecut, în cadrul Adunării Ecumenice desfăşurate la Sibiu, preoţii tuturor cultelor au fost invitaţi ca, pe lângă mesajul ecologic de conştientizare a populaţiei, să susţină şi financiar cu câte 15 euro acţiunile întreprinse în acest sens.

Noi considerăm că Biserica Ortodoxă Română are un rol esenţial în conştientizarea românilor în acest domeniu
Constantin Necula, părintele profesor reprezentantul Mitropoliei Ardealului

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite