Agricultura nu se curăţă cu „deconcentrate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că statul a fost prejudiciat cu zeci de milioane de euro prin achiziţii oneroase de substanţe, pe fondul crizelor de pestă porcină şi gripă aviară din anii trecuţi, principalii vinovaţi pentru acele pierderi nu numai că nu au fost pedepsiţi, ci ocupă în continuare funcţii în instituţiile de stat.

Unul dintre aceştia ar fi Ştefan Nicolae, directorul Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA), care a facilitat celebrele importuri de „apă chioară“ pe post de vaccin antipestă.

Pe scurt, firma fiului său a importat, pe valuta statului şi cu sprijinul deplin al IDSA, milioane de flacoane cu vaccin tip marker – total inutile în tratamentul porcinelor. În aceleaşi condiţii oneroase au fost importate şi substanţe care nu au niciun efect asupra viruşilor de gripă aviară.

Acum, acelaşi Ştefan Nicolae conduce în continuare IDSA, fiind imposibil de concediat, cu toate că procurorii DNA i-au luat urma. Mai precis, acesta se află în concedii prelungite care îl fac imun inclusiv la valul de demiteri declanşat odată cu ordonanţa privind reorganizarea serviciilor deconcentrate ale statului.

„În această perioadă, Ştefan Nicolae se află în concediu de odihnă, drept pentru care nu putem să luăm nicio decizie în ceea ce-l priveşte“, ne-a declarat Marian Zlotea, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, instituţie căreia i se subordonează IDSA.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite