Sârbu restructurează 36% din posturile de conducere din Agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sârbu restructurează 36% din posturile de conducere din Agricultură
Sârbu restructurează 36% din posturile de conducere din Agricultură

Ministerul Agriculturii va restructura 36% din posturile de conducere din cadrul direcţiilor şi a direcţiilor generale, informează un comunicat al instituţiei.

Numărul de posturi din aparatul central, excluzând Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), va fi redus cu 136, fiind anulate posturile vacante sau redistribuite în cadrul instituţiile subordonate care trebuie organizate corespunzător: Administraţia Naţională Antigrindină, Agenţia Naţională de Pescuit, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii. Restructurarea posturilor a fost inclusă într-un proiect de hotărâre ce priveşte organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, aprobat, miercuri, în şedinţa de Guvern.

Proiectul are în vedere adaptarea structurilor Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi a celor din subordine la accelerarea absorbţiei fondurilor europene, precum şi o mai bună corelare între departamentele ministerului implicate în aplicarea Politicii Agricole Comune.

O altă măsură adoptată este restructurarea întregului sistem al Autorităţii de Management a PNDR, prin organizarea unitară a acestuia, ca direcţie generală în minister cu compartimente teritoriale, fără personalitate juridică. Astfel, Autoritatea de Management va avea 307 posturi din cele 679 alocate ministerului, respectiv 45%, şi va fi finanţată integral din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Mai exact, 80% din sumă provine din Fondurile comunitare (FEADR), iar 20% reprezintă cofinanţare de la buget, aşa cum este prevăzut în Capitolul 7-„Alocări financiare din PNDR”.

Prin această măsură se asigură o reducere a efortului bugetar de 1,2 milioane lei lunar, potrivit Ministerului Agriculturii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite