Aglomeraţie pe drumurile naţionale - avertisment IGPR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) avertizează că în cursul acestei zile circulaţia auto se va intensifica, odată cu plecarea în week-end a multora dintre bucureşteni.

"Ieşirea din Capitală pe DN 1, în zona Băneasa, va fi probabil aglomerată. De aceea, recomandăm ori a se porni din timp la drum, în aşa fel încât minutele pierdute în trafic să nu influenţeze desfăşurarea ulterioară a călătoriei, ori ca zona amintită să fie evitată prin utilizarea rutelor ocolitoare cunoscute. Cea mai indicată este DN 1A Bucureşti - Buftea - Ploieşti", se arată într-un comunicat IGPR citat de Agerpres.

Poliţiştii precizează că datorită terminării lucrărilor, pe toată lungimea Centurii de Vest a municipiului Ploieşti se circulă fluent în această perioadă. Ei recomandă celor care doresc să ajungă în staţiunile montane de pe Valea Prahovei să renunţe la deplasarea prin municipiu şi să circule pe centură.

"Ieşirea din partea de nord a Capitalei nu va fi însă singura zonă aglomerată. Trafic foarte intens se va semnala, aşa cum se întâmplă de câteva zile, şi în zona comercială de la kilometrul 11 al Autostrăzii Bucureşti-Piteşti, precum şi în apropierea podului situat pe DN 2, în localitatea ialomiţeană Coşereni şi pe tronsonul cuprins între Dej şi Cluj-Napoca, în localităţile Nima, Buneşti, Gherla, Livada şi Fundătura, străbătute de DN 1C (E 576). Ar fi bine, aşadar, ca tronsoanele de drumuri respective să fie pe cât posibil evitate", se mai spune în comunicat.

Potrivit IGPR, există câteva drumuri naţionale pe care persistă zăpada. Astfel, până la doi centimetri măsoară stratul de zăpadă pe DN 12C, între kilometrii 9 şi 24, în zona Lacu Roşu din judeţul Harghita, DN 13B, între kilometrii 17 şi 30, în zona harghiteană Buciu, DN 2D, pe sectorul kilometric 85 - 95, în judeţul Vrancea, DN 67C, în zonele Novaci - Rânca (Gorj) şi Curpăt - Şugag (Alba) şi DN 7A, pe tronsoanele Voineasa - Obârşia Lotrului, în judeţul Vâlcea şi Groapa Seacă - Petroşani, în judeţul Hunedoara.

Pe două drumuri din judeţul Covasna, stratul de zăpadă bătătorită ajunge şi la trei centimetri. Este cazul DN 13E Zagon - Barcani şi DN 2D, între kilometrii 95 şi 109, în zona Ojdula.

O arteră mai puţin circulată din judeţul Cluj, DN 1R, are pe suprafaţa carosabilă un strat de zăpadă care, pe segmentul kilometric 30 - 58, ajunge şi la patru centimetri. Direcţiile regionale de drumuri şi poduri împrăştie material antiderapant.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite