Agentul lui Şereş, în reţeaua unui escroc internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stamen Stanchev, bulgarul acuzat de spionaj în scandalul privatizărilor, este şi consilier al firmei Glencore, care este controlată de celebrul Marc Rich, considerat unul dintre cei mai mari


Stamen Stanchev, bulgarul acuzat de spionaj în scandalul privatizărilor, este şi consilier al firmei Glencore, care este controlată de celebrul Marc Rich, considerat unul dintre cei mai mari evazionişti din lume. Rich este bănuit că se află în spatele mai multor companii din România, printre care ALRO, Roşia Montană şi unele afaceri petroliere. Acesta a fost condamnat la 325 ani de închisoare în SUA pentru evaziune fiscală şi afaceri cu Iranul şi a fost graţiat de Bill Clinton, în 2000, la finalul ultimului mandat prezidenţial al acestuia. La acea vreme, Rich fugise din America şi se stabilise în Elveţia. Miliardarul a fost acuzat de încălcarea embargoului impus Irakului şi susţinerea prin firmele sale din Rusia a dictatorului nord-coreean Kim Jong Il.
Adevărul prezintă afacerile lui Marc Rich, despre care se ştie că ar avea importante conexiuni în România prin diferiţi intermediari.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite