Agenţia Europeană de Mediu cere reducerea radiaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Europeană de Mediu a Uniunii Europene cere guvernelor statelor membre, adică inclusiv României, să ia imediat măsuri pentru a reduce expunerea oamenilor la radiaţiile de la

Agenţia Europeană de Mediu a Uniunii Europene cere guvernelor statelor membre, adică inclusiv României, să ia imediat măsuri pentru a reduce expunerea oamenilor la radiaţiile de la aparatura Wi-Fi, telefoane mobile şi antenele lor.

Avertizarea emisă de Agenţia Europeană de Mediu a venit după ce un raport ştiinţific a ajuns la concluzia că limitele de siguranţă stabilite în privinţa radiaţiilor sunt "de o mie de ori prea indulgente".

Reprezentanţii Agenţiei spun că în cazul în care aceste măsuri vor întârzia să apară, sănătatea publică va fi grav afectată, iar efectele vor fi comparabile cu cele produse de fumat sau de utilizarea azbestului în construcţii. Un raport oficial al unui grup de cercetători britanici, publicat săptămâna trecută, a stabilit că radiaţiile de la telefoanele mobile ar putea produce grave perturbări în activitatea creierului, tumori şi chiar boli canceroase la nivelul întregului corp.

Pe baza acestui raport şi sprijinit de Agenţia pentru Protecţia Cetăţeanului din Germania, ministrul mediului de la Berlin a avertizat imediat cetăţenii să nu mai folosească telefoanele mobile decât atunci când este strict necesar. Germania a interzis folosirea tehnologiilor wireless (fără fir) în şcoli, iar autorităţile le-au recomandat deja cetăţenilor să folosească internetul prin cablu în locul celui prin telefon mobil.

Europa, în alertă

"Ultimele cercetări asupra efectelor pe termen lung ale radiaţiilor de la telefoanele mobile sugerează că ar fi prudent ca autorităţile de mediu să recomande acţiuni pentru a reduce expunerea, mai ales a grupurilor vulnerabile, precum copiii", a spus profesorul Jacqueline McGlade, directorul executiv al Agenţiei Europene de Mediu. Reprezentanţii acestui organism european vor să facă presiuni asupra guvernelor în legătură cu radiaţiile electromagnetice, care se intensifică din cauza apariţiilor noilor tehnologii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite