Afinele combat oboseala cronică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foarte bogate în fibre, vitamine (B1, P, C) şi minerale (calciu, fosfor, magneziu, potasiu), afinele contribuie la detoxifierea totală a organismului. Frunzele şi florile de afin se folosesc

Foarte bogate în fibre, vitamine (B1, P, C) şi minerale (calciu, fosfor, magneziu, potasiu), afinele contribuie la detoxifierea totală a organismului. Frunzele şi florile de afin se folosesc pentru ceaiuri recomandate în diferite afecţiuni, precum diabetul, colitele şi oboseala cronică.

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă infuzia din frunze şi cura de afine pentru refacerea tonusului la persoanele în vârstă şi pentru redarea poftei de mâncare, în cazul copiilor. Sucul de afine băut pe stomacul gol, dimineaţa, ameliorează acuitatea vizuală.

Mod de administrare

Decoct din boabe de afine: Se fierb 25 de boabe uscate într-un litru de apă, timp de 40 de minute. Cantitatea se bea pe parcursul unei zile. Terapia durează două săptămâni.

Infuzia de afine: O linguriţă de frunze uscate se fierb în 200 ml apă, timp de 5 minute. Se beau 3 ceşti pe zi.
Afinată: Într-o damigeană punem la macerat 3 l de ţuică de casă, 2 kg de afine, 1,5 kg de miere, 2 batoane de scorţişoară. După 15 zile se strecoară zeama.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite