Marea Britanie vrea reforme în Afganistan - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marea Britanie vrea reforme în Afganistan - Revista presei internaţionale
Marea Britanie vrea reforme în Afganistan - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre cerinţele Marii Britanii în privinţa Afganistanului, numărul aproximativ al liderilor care vor merge la summitul ONU sau efetele retragerii lui Abbas din alegeri. Printre alte subiecte, Zelaya a anunţat că înţelegerea a picat, iar Fabio Capello a dezvelit o statuie a lui Alf Ramsey.

Marea Britanie vrea reforme în Afganistan. Premierul britanic Gordon Brown a avertizat guvernul afgan vineri că trebuie să ia atitudine împotriva corupţiei, spunând că nu doreşte să rişte mai multe vieţi ale trupelor britanice, notează AP. Brown a spus într-un discurs că succesul în Afganistan este vital pentru securitatea britanică , însă a declarat că în cazul în care guvernul afgan nu ia nicio măsură, va pierde suportul comunităţii internaţionale. "Nu sunt pregătit să pun în pericol vieţile britanicilor pentru un guvern care nu e capabil să ţină piept corupţiei", a mai spus Brown.

Aproximativ 40 de lideri la summitul ONU.
Cel puţin 40 de lideri mondiali vor merge, probabil, în decembrie la summitul ONU din decembrie pe teme climatice, în ideea semnării unui nou tratat mondial. Unii observatori susţin că doar intervenţia şefilor de stat şi guvern pot încheia această înţelegere, ţinând cont de ţările industrializate şi cele în curs de dezvoltare, notează BBC. Alţii sunt de părere că este vorba doar de o atitudine.

Retragerea lui Abbas din alegeri îngreunează procesul de pace.
Decizia preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas de a se retrage din alegeri, programată să fie anunţată în ianuarie, a ridicat un nou obstacol în calea eforturilor de pace din Orientul Mijlociu şi a generat speculaţii în legătură cu persoana care îi va succeda, informează Bloomberg. "Acesta este un semn că lucrurile nu merg cum trebuie în materie de termeni de pace", a declarat Hani Sabra, analist pe Orientul Mijlociu.

Zelaya a anunţat că înţelegerea a căzut. Preşedintele hondurial exilat, Manuel Zelaya a retras o înţelegere care ar fi trebuit să rezolve criza politică a ţării, lăsând următoarea mişcare celor care vor vota la alegerile prezidenţiale de pe 29 noiembrie şi în în mâna liderilor din America Latină, care vor trebui să decidă dacă acceptă câştigătorul sau nu, scrie The Wall Street Journal. "Această înţelegere este moartă", a declarat Zelaya în cadrul unui interviu.

Fabio Capello a dezvelit o statuie a lui Alf Ramsey.
O sculptură reprezentându-l pe celebrul antrenor Alf Ramsey, cel care a condus echipa Angliei la cucerirea titlul de campioană mondială de fotbal în 1966, a fost dezvelită de actualul selecţioner al Angliei, Fabio Capello, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Stadionul Wembley. Printre participanţii la festivitate au participat şi supravieţuitorii echipei din 1966, care a învins în finală cu 4-2 reprezentativa RF Germania, între aceştia fiind şi Geoff Hurst, autorul a 2 goluri, scrie Sky News.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite