Afacerile Altex au crescut cu 6% în al treilea trimestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afacerile Altex au crescut cu 6% în al treilea trimestru
Afacerile Altex au crescut cu 6% în al treilea trimestru

Altex România, retailerul de produse electronice şi electrocasnice a înregistrat la finele celui de-al treilea trimestru al anului 2009 o cifră de afaceri de 124 de milioane de euro, cu 6% mai mare faţă de faţă de trimestrul al doilea, potrivit unui comunicat al companiei.

„Estimăm că vom beneficia şi în sezonul de toamnă-iarnă de o dinamică asemănătoare, cu un accent foarte puternic în timpul sărbătorilor din luna decembrie“, a declarat Dan Ostahie, preşedintele Altex România.

În ceea ce priveşte anul următor, „creşterea pieţei va fi moderată în raport cu 2009 şi ne va ţine încă departe de ideea de recuperare. Din păcate, evoluţia anuală va fi la fel de tributară sezonalităţii, lucru care se va repeta cel puţin încă doi-trei ani“, a mai afirmat Ostahie.

Potrivit conducerii Altex, piaţa electrocasnicelor păstrează încă un grad relativ mare de evoluţie imprevizibilă, pe fondul efectului remanent al scăderii severe a consumului de produse electronice şi electrocasnice din România din prima jumătate a anului 2009.

Chiar dacă a urmat înscrierea pe o traiectorie uşor ascendentă a vânzărilor în cel de-al treilea trimestru, în condiţiile ameliorării relative a climatului economic şi, implicit, redresării pieţei de bunuri de consum, dificultăţile de ordin financiar care s-au instalat în urmă cu un an de zile şi care, probabil, vor persista încă o perioadă de timp au modificat considerabil atitudinea consumatorilor în ceea ce priveşte achiziţionarea de bunuri.

Altex România a mai raportat că a parcurs în ultimul an un amplu proces de redimensionare a întregii structuri şi de eficientizare a costurilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite