Afacerea familiei Cocoş a înflorit în curtea Primăriei Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Dalli Exim SA a fost înfiinţată în 1993 de către Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea. Succesul avea să vină doi ani mai târziu, când municipalitatea, reprezentată de fostul primar Crin

Firma Dalli Exim SA a fost înfiinţată în 1993 de către Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea. Succesul avea să vină doi ani mai târziu, când municipalitatea, reprezentată de fostul primar Crin Halaicu, a concesionat firmei lui Dorin Cocoş exploatarea a 3.000 de locuri de parcare pe termen de 15 ani, în urma unei licitaţii controversate, ce a stârnit rumoare în presa vremii.

Primarul Traian Băsescu avea să fie, la rându-i, generos cu Dalli Exim. Firma a concesionat, de-a lungul mandatului lui Traian Băsescu şi fără organizarea vreunei alte licitaţii, alte 2.500 de locuri de parcare în 101 locaţii de la municipalitate, dar şi câteva locaţii subterane de acest gen.

Dorin Cocoş a părăsit acţionariatul Dalli Exim SA în iunie 2004, la numai câteva zile după ce soţia sa, Elena Udrea, a fost aleasă în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pe listele defunctei Alianţe D.A. Totuşi, Cocoş a rămas acţionar în Dalli International Co SRL.

Acţiunile Dalli Exim au fost cedate unui prieten, Cergă Năstase, care a şi recunoscut şi, implicit, oficializat relaţia de amiciţie cu Dorin Cocoş. Un alt acţionar important al Dalli Exim este Radu Jianu, un cunoscut al lui Dorin Cocoş, dar şi al lui Alexandru Bittner.

Conform Ministerului de Finanţe, profitul înregistrat de firma Dalli Exim în 2006 a fost de 2.185.287 lei, iar cifra de afaceri a fost de 13.206.222 lei. Pe de altă parte, Curtea de Conturi a descoperit, în 2006, că firma înfiinţată de Dorin Cocoş nu a raportat către Primăria Capitalei "o evidenţă detaliată a veniturilor".
(A. Saulea, C. Vasilcoiu)

Cuplul Elena Udrea-Dorin Cocoş a avut succes cu afacerea parcărilor

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite