Afacere studenţească cu milionarii Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studentul care a convins doi milionari de top din Iaşi să-i finanţeze afacerea este la primul său loc de muncă. Tânărul crede că a avut un noroc nesperat când a fost ales şi vrea să-şi

Studentul care a convins doi milionari de top din Iaşi să-i finanţeze afacerea este la primul său loc de muncă. Tânărul crede că a avut un noroc nesperat când a fost ales şi vrea să-şi facă un nume în "industria" publicităţii.

La cei 20 de ani ai săi, Răzvan Antohie abia a încheiat anul întâi la Facultatea de Drept de la Universitatea "Al. I. Cuza", că s-a şi apucat să facă afaceri "pe picior mare". Şi nu oricum, ci avându-i drept parteneri pe Gabriel Mardarasevici şi Bogdan Piţigoi, care i-au dat pe mână un sfert de milion de euro. Tânărul este un optimist, iubeşte câinii şi îşi doreşte să-şi facă un nume în lumea agitată a afacerilor încă de când avea 18 ani. Răzvan a participat la un concurs de proiecte de afaceri, fiind selectat dintr-un număr de 20 de participanţi.

A aflat pontul din ziar

Aventura a început în urmă cu cinci luni, când Răzvan a aflat din ziare despre programul "Business Angels", lansat la Iaşi de Gabriel Mardarasevici, director în cadrul companiei IT Ness, şi Bogdan Piţigoi, patronul Casa Auto. "M-am decis imediat. Am făcut un plan de afaceri şi iată-mă. Cred că în astfel de situaţii cel mai important pas e să îţi faci curaj şi să mergi înainte", povesteşte Răzvan Antohie.

Despre negocierile purtate înainte de a fi acceptat ca asociat, studentul se fereşte să vorbească prea mult. "Mi-au cerut detalii despre planul de afaceri, m-au întrebat cum mi-a venit ideea sau dacă afacerea îmi va afecta studiile", spune tânărul.

Bani din leduri

"Mă consider un norocos. Abia aştept să-mi încep munca. Dacă nu ar fi fost oportunitatea aceasta, nu ştiu dacă mi-aş mai fi pus în aplicare planul", spune zâmbitor tânărul. Ideea sa de afaceri constă în realizarea unei reţele de publicitate outdoor, prin ecrane cu leduri. Pentru început, va amplasa cinci astfel de ecrane, de câte 20 de metri pătraţi fiecare, în oraşele mari ale Moldovei. Dacă afacerea va da roade, compania se va extinde şi în alte zone ale ţării.

Primul loc de muncă

Studentul nu a mai lucrat până acum nicăieri, dar are încredere că se va descurca, fiindcă s-a asociat cu parteneri cu multă experienţă. "Nu am mai avut până acum un loc de muncă. Am mai lucrat, însă doar câteva zile, la o firmă de consultanţă, în timpul unei burse pe care am obţinut-o în Olanda", afirmă ieşeanul. Răzvan mai spune că, pe viitor, nu se va mulţumi doar cu publicitatea stradală. "Vreau să studiez şi alte segmente ale mediului de afaceri, unde se pot găsi oportunităţi. De pildă, firma pe care am deschis-o cu cei doi oameni de afaceri se va dezvolta şi în domeniul publicităţii neconvenţionale", a mai adăugat tânărul afacerist.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite