Aeroportul Otopeni şi-a micşorat profitul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul Otopeni şi-a micşorat profitul
Aeroportul Otopeni şi-a micşorat profitul

Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Otopeni a obţinut, în primele opt luni ale anului, un brofit brut de 62,43 de milioane de lei, în scădere cu 3,92% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În primele opt luni din 2009, pe Aeroportul Otopeni s-a înregistrat un număr de 2,95 milioane de pasageri, ceea ce reprezintă doar 87% din numărul de călători aferent aceleiaşi perioade a anului trecut, afirmă Tudor Jidav, citat de NewsIn.

Cel mai intens trafic de călători s-a înregistrat în luna august, respectiv 480.420 de pasageri, iar în ceea ce priveşte numărul de mişcări de aeronave, cele mai multe au fost înregistrate în luna iulie (6862 de mişcări).

Conform reprezentanţilor aeroportului, pentru 2009 se estimează un număr de pasageri apropiat de cel de anul trecut, de circa cinci milioane de oameni, dar nu este exclusă, în contextul crizei economice actuale, o scădere cu până la 5% a numărului acestora.

Piaţă în scădere

România deţine 17 aeroporturi (două în Bucureşti şi 15 în marile oraşe). Anul trecut, acestea au înregistrat un trafic de 9,1 milioane de pasageri şi au înregistrat o cifră de afaceri cumulată de 600 de milioane de euro.

De asemenea, un avans remarcabil l-a înregistrat traficul aerian al operatorilor low-cost, care în 2008 a transportat 2,5 milioane pasageri. Pentru anul în curs, reprezentanţii aeroporturilor şi ai operatorilor aerieni se aşteaptă la scăderi ale afacerilor de peste 5% faţă de 2009, ca urmare a crizei financiare care a micşorat numărul de pasageri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite