Aeroportul Henri Coandă a cumpărat 30.000 de pungi transparente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

distribuite la fiecare ghişeu de check-in. Acestea au fost achiziţionate din taxa de securitate inclusă în biletul fiecărui pasager. În plus, toate companiile aeriene aveau propriile stocuri,

distribuite la fiecare ghişeu de check-in. Acestea au fost achiziţionate din taxa de securitate inclusă în biletul fiecărui pasager. În plus, toate companiile aeriene aveau propriile stocuri, neexistând încă o evaluare a necesarului zilnic. Aproape tot personalul care deserveşte aeroportul era instruit pentru a da informaţii oricui ar fi avut nevoie.
Lichidele se transportă numai în pungi de plastic
Fetele de la check-in ştiau lecţia pe de rost, iar pasagerii, mai ales cei străini, nu aveau nicio problemă cu noile reguli. "Nu e niciun deranj. Aşa se întâmplă şi pe afară. Or şti ei ce-or şti", spune o femeie între două vârste, în timp ce o funcţionară îi punea tubul de pastă de dinţi şi o cremă de mâini într-o punguţă. Fiecare pasager trece printr-un scurt interviu în care este chestionat despre lichidele din bagajul de mână, apoi se trece la ambalarea acestora. Dacă o persoană ajunge la controlul de securitate cu vreun lichid care nu se află în pungă sigilată, respectivul recipient este confiscat. Deocamdată nu a fost vorba despre aşa ceva. Toate lichidele cumpărate din zona duty-free sunt ambalate în pungi sigilate direct de la magazinele respective, cu bonul ataşat la vedere. "Am decis să introducem aceste reguli acum pentru ca momentul aderării la Uniunea Europeană să ne prindă deja pregătiţi. Din câte am văzut până acum totul decurge foarte bine şi sper ca în continuare să fie aşa", ne-a declarat Bogdan Donciu, şeful Direcţiei Generale a Aviaţiei Civile aflat într-un scurt control inopinant prin aeroport. În cursul zilei de ieri, la TAROM fuseseră folosite mai puţin de 100 de pungi, întrucât călătorii erau informaţi despre noile norme şi îşi puseseră lichidele în bagajul de cală.

Noile reguli de securitate
Toate aeroporturile din România aplică, începând de luni, noile reguli de securitate impuse de Uniunea Europeană. Conform unui ordin emis de Ministerul Transporturilor, lichidele vor fi permise în bagajul de mână numai dacă sunt transportate în recipiente cu o capacitate maximă de 100 ml. Acestea trebuie introduse în pungi de plastic transparente, resigilabile, care să nu depăşească un litru. Medicamentele şi produsele cerute de un regim alimentar special, necesare în timpul zborului, nu trebuie transportate în pungă de plastic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite