Aeronava prezidenţială, pregătită din vreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu ştia că va fi operat la Viena cu mult înainte de difuzarea anunţului oficial, întrucât doar pregătirea pentru zbor a aeronavei speciale durează câteva ore. Mai

Preşedintele Traian Băsescu ştia că va fi operat la Viena cu mult înainte de difuzarea anunţului oficial, întrucât doar pregătirea pentru zbor a aeronavei speciale durează câteva ore.
Mai mult, înainte de plecare, aeronava care-l transportă pe şeful statului este supusă, de obicei, unui zbor de probă, în cadrul căruia sunt testate reacţiile la situaţii-limită. În timpul deplasărilor în ţară sau în afara ei, SPP trimite, cu cel puţin o zi înainte de sosirea lui Băsescu, o echipă în recunoaştere. Această echipă stabileşte traseul şefului statului, are pregătite rute alternative şi are grijă ca în clădirile în care intră Băsescu să existe mai multe ieşiri. Una dintre problemele intervenţiei la Spitalul Bagdasar a fost tocmai că acesta nu are condiţii de securitate pentru un şef de stat. De altfel, zvonul potrivit căruia Traian Băsescu se va opera la Viena a apărut încă de duminică seară. Plecarea sa în străinătate a fost însă întârziată de discuţiile privind efectele unei asemenea decizii asupra imaginii preşedintelui României.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite