Aerodrom în locul islazului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii din comuna Prunişor au participat ieri la inaugurarea primei piste pentru avioane de mici dimensiuni din judeţ 

Aerodromul din Mehedinţi se întinde pe o suprafaţă de 65 de hectare şi beneficiază de una dintre cele mai lungi piste din ţară, de 2.700 de metri.

Sătenii şi autorităţile locale din judeţ au participat ieri cu mic cu mare la inaugurarea aerodromului din Prunişor. „Patronul”, Endre Lucian Molnar (32 de ani), a început demersurile pentru deschiderea pistei din 2006. Terenul, cu o suprafaţă de 65 de hectare, a fost cumpărat de la săteni, care pot în continuare să îşi pască oile pe fostul islaz.

„Eu una sunt bucuroasă că vor zbura avioanele pe aici şi poate vor veni oameni bogaţi să aducă locuri de muncă. Ne-a promis că ne lasă să paştem oile pe el că se netezeşte iarba!”,  a spus Elena Şemeanu, o bătrână de 73 de ani din Prunişor.

Şcoală de zbor

Administratorul aerodromului spune că va deschide în câteva luni o şcoală de zbor. „Avem o pistă de 2.700 de metri, nu sunt turbulenţe masive de vânt, avem condiţii pentru o şcoală de pilotaj”, a precizat Molnar. Aici pot ateriza avioane ultrauşoare de maximum 525 kg, pentru restul de avioane de mici dimensiuni fiind nevoie de omologarea  pistei.

image

E bine că vor zbura avioane. Ne-a promis că ne lasă să paştem oile pe pistă.

image


Elena Şemeanu, localnică Prunişor

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite