Pe Adrian Paunescu, amicul poporului, filantropul care plange cum transpira, il doare-n pixul sau poetic de cei ucisi fara vina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sotia senatorului de Dolj Adrian Paunescu, Natalia Carmen Paunescu, s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpa, dupa ce anchetatorii au stabilit ca ea este vinovata pentru tragicul accident care

Sotia senatorului de Dolj Adrian Paunescu, Natalia Carmen Paunescu, s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpa, dupa ce anchetatorii au stabilit ca ea este vinovata pentru tragicul accident care a avut loc sambata, in urma caruia trei persoane au murit, iar o alta se afla internata in stare grava la Spitalul de Urgenta Craiova. Astfel, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj au dispus ieri, la propunerea politiei, inceperea urmaririi penale. Sotia senatorului risca pana la sapte ani de inchisoare. Politistii Biroului Politiei Rutiere Dolj au stabilit ca Natalia Carmen Paunescu s-a angajat in depasirea unei coloane, formata din 7-8 autovehicule, care circulau spre Craiova, a intrat pe contrasens si a izbit frontal un autoturism marca Dacia Nova, condus regulamentar de Marin Burlan. Surse din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Craiova sustin ca sotia senatorului si fiica acesteia se afla in afara oricarui pericol. Aceleasi surse mai spun ca Natalia Carmen Paunescu este vesela mai tot timpul si sunt de parere ca sotia senatorului nu a aflat ca a ucis trei persoane. Fiica sa, Ana-Maria, se afla si ea internata la Spitalul de Urgenta din Craiova si este in afara oricarui pericol. Fiica si sotia senatorului au fost salvate de airbag-urile autoturismului in care se aflau. Ele nu au fost vizitate, pana acum, de Adrian Paunescu. "Domnul senator nu este nici macaragiu, ca sa fi mutat masinile din strada, nici medic, astfel incat sa poata opera victimele! Atunci, de ce sa vina? Am tinut legatura permanent, am vorbit zilnic si l-am sfatuit sa nu-si anuleze emisiunea pentru a veni la Craiova, caci n-are nici un motiv sa se afle aici", a declarat Constantin Raducanoiu, seful de cabinet al bardului din Dolj.
Comuna Valea Mare a fost ieri Valea Plangerii
Tot ieri a avut loc si inmormantarea familiei ucise de Natalia Carmen Paunescu. Sute de sateni, colegi de serviciu si de liceu au venit sa-i conduca pe ultimul drum pe membrii familiei Burlan. Marin, de 42 de ani, si Ileana Burlan, de 40 de ani, impreuna cu fiica lor Laura, au fost inmormantati de rude in comuna olteana Valea Mare. "Doamne, esti mare, fa dreptate! Erau lumina ochilor mei. Nu mai am de ce sa traiesc acum! Laura era cea mai frumoasa fata din scoala. In clasa a IX-a a castigat si un concurs de frumusete, iar acum o vad mireasa langa baiatul si nora mea", jelea tatal lui Marin, Gheorghe Burlan. Soferul Daciei era angajat ca tehnician al uzinei Alro Slatina, iar sotia sa, Ileana, era casiera in comuna Valea Mare. Fiica lor cea mare, Laura, de 18 ani, era eleva in clasa a XII-a a Liceului Economic din Slatina. Silvia Ionica Burlan, de 15 ani, este singura care a supravietuit accidentului. Ea se afla internata acum la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta Craiova, iar medicii spun ca starea ei este stabila. Bunicul ei spune ca se roaga fara oprire ca micuta sa supravietuiasca: "Ma rog sa scape macar Silvia, sa am si eu pe cine sa deschid ochii dimineata. Ea a intrat acum la liceu. A luat examenul cu nota mare si a plecat la bai. Mai bine imi lua Dumnezeu mie viata si sa fi trait ei", mai spune Gheorghe Burlan. Rudele afirma ca au primit un ajutor financiar din partea senatorului, de 50 de milioane lei, pentru cele trei inmormantari. Natalia Carmen Paunescu nu este, se pare, la primul accident de circulatie. Politistii doljeni spun insa ca nu au o evidenta a infractiunilor rutiere comise de sotia senatorului de Dolj. "Ea are permis de conducere eliberat de Politia Bucuresti si nu am acces din Craiova la fisa ei de conducator auto. Daca ar fi fost inregistrata cu domiciliul in Dolj, puteam sa fac asta, dar altfel nu am cum...", a declarat comisarul Constantin Coanda, seful Serviciului Permise si Certificate de Inmatriculare din cadrul Politiei Rutiere Dolj.
Ana-Maria Paunescu, minora cu avere de miliarde
Fiica senatorului Adrian Paunescu, Ana-Maria, figureaza in declaratia de avere a tatalui sau depusa la Guvernul Romaniei cu o avere impresionanta. Ea detine, conform declaratiei lui Adrian Paunescu, o casa de locuit, la Tancabesti, in apropierea Bucurestiului, evaluata la 680 de milioane de lei, un teren intravilan in aceeasi zona, cu o suprafata de 7.262 de metri patrati, a carui valoare este estimata la aproape 2 miliarde, precum si unul agricol, tot la Tancabesti, de 2.738 de metri patrati. Mai are in proprietate doua apartamente - unul in Bucuresti, dobandit la varsta de 4 ani, de 360 de milioane de lei, si unul in Craiova, evaluat la 660 de milioane. Un total ne arata ca, la cei 14 ani neimpliniti, Ana-Maria Paunescu are o avere de vreo 4 miliarde de lei.
Condoleantele lui Adrian Paunescu pentru familia celor ucisi:
"Abonatul nu raspunde. Va rugam, reveniti"
Din 2000 incoace, de cand s-a ales din nou senator, Adrian Paunescu este campionul absolut al declaratiilor politice. Nu e zi de luni de la Dumnezeu, pe timp de sesiune legislativa, in care bardul de la Barca sa nu ocupe pret de macar un sfert de ceas tribuna Senatului si sa-si dea cu parerea despre orice. De la securitatea omenirii, pana la falimentarea industriei romanesti a acelor cu gamalie, extrem de productiva pe vremea lui Ceausescu. Pana mai ieri, Adrian Paunescu era un pasionat al comunicarii cu mass-media. Nu se dadea dus de pe sticla televizorului si ii placea ca gazetarii sa-l ia la intrebari (ce-i drept, de obicei, comode). Ieri am vrut sa-i consemnam, si noi, cateva cuvinte legate nu de securitatea globala, nu de acele cu gamalie, ci de tragedia rutiera provocata din culpa sotiei sale, in care au pierit trei oameni. L-am sunat pe cele doua telefoane mobile - unul personal, celalalt platit de Senat - la care poate fi gasit. A raspuns o voce feminina, extrem de politicoasa: "Imi pare rau, dar nu pot sa vi-l dau la telefon pe dl. senator, nu se simte bine... Nu cred ca vrea sa vorbeasca cu presa, nu stiu ce sa va spun, reveniti... Poate mai tarziu...". Am tot revenit, pana aproape de inchiderea editiei, dar o alta voce feminina, a robotului telefonic, ne raspundea, invariabil: "Abonatul... nu raspunde. Va rugam reveniti". Aceasta ar trebui sa tina loc de condoleante pentru familia celor ucisi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite