Adrian Nastase pune bazele Parlament TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presedintele Camerei, Adrian Nastase, pune la cale o strategie minutioasa menita sa spele imaginea negativa pe care Parlamentul o are in ochii cetatenilor, plan care include si infiintarea unui

Presedintele Camerei, Adrian Nastase, pune la cale o strategie minutioasa menita sa spele imaginea negativa pe care Parlamentul o are in ochii cetatenilor, plan care include si infiintarea unui studio de televiziune al Legislativului. Nastase a declarat, ieri, ca de la 1 februarie va fi lansata o "campanie de credibilizare" a forului legislativ, care va incerca sa transmita romanilor o imagine mai buna despre activitatile Parlamentului, si, in acelasi timp, sa-i responsabilizeze pe alesi.
Obiectivul principal al actiunii este, potrivit liderului social-democrat, scoaterea Legislativului din pragul de incredere de 15-20 la suta, surprins de cele mai recente sondaje de opinie. "Ceea ce dorim sa facem este ca, prin utilizarea votului electronic, printr-o prezenta care va putea fi urmarita si consemnata prin cardurile electronice, printr-un studio de televiziune care va asigura transmisia in direct a dezbaterilor, sa-i responsabilizam pe parlamentari, sa-i facem sa inteleaga nevoia de a ne repozitiona in relatia cu societatea civila, cu opinia publica", a aratat presedintele Camerei. Printre ideile lui Nastase in aceasta directie se numara chiar organizarea unui program special pentru elevi, care sa discute periodic cu senatorii si deputatii despre diverse chestiuni legislative sau editarea unei brosuri saptamanale despre activitatea institutiei. Seful Camerei a spus, ieri, ca, in perioada urmatoare, conducerea Parlamentului va pune la punct toate detaliile infiintarii studioului tv. Potrivit acestuia, transmisia ar putea fi facuta prin intermediul operatorilor de televiziune prin cablu. Proiectul unei televiziuni a Legislativului a fost lansat in discutie, in urma cu mai multa vreme, tot de Adrian Nastase. Anul trecut, inainte de Craciun, liderul social-democrat punea pe lista prioritatilor pentru 2005, alaturi de introducerea votului electronic la Camera, infiintarea postului Parlament TV.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite