Adrenalină şi senzaţii tari pentru turiştii care vin la Bran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amatorii de senzaţii tari pot deveni pentru câteva minute personaje de film. Pot descoperi secretele casei bântuite sau ale minei carusel, iar cei mici pot intra într-o uimitoare lume spaţială.

Vântul le suflă în păr, valurile li se sparg în faţă, iar scaunele se mişcă de parcă vor să o ia din loc. Totul la unicul cinema 5D din ţară, deschis în staţiunea Bran din Braşov.
Ideea i-a venit unui investitor american, stabilit în România. „Investiţia totală, cu tot cu licenţele filmelor, se ridică la 500.000 de euro. Am vrut să alegem cele mai bune filme în materie şi cea mai bună firmă pentru a face cinematograful. Doi ani am fost la toate târgurile se specialitate din lume. Am reuşit să facem ceva de calitate şi oamenii sunt mulţumiţi“, a spus Janusz Szalinski, patronul cinematografului.  Soţia sa este un adevărat fan al filmelor 5D. „Noi am locuit câţiva ani în America şi la Disnneyland am văzut primul film. Am fost fascinată, am rămas fără cuvinte. Acum mă bucur să văd că şi clienţii noştri au aceeaşi reacţie când ies din sală şi revin apoi să mai vadă încă un film“, a spus Sanda Szalinski, soţia patronului.

Filme pe toate gusturile

La cinematograf rulează patru filme, cu durată, între 10 şi 15 minute. Biletul costă 20 de lei. Cel mai cerut este „Hounted House“ (casa bântuită), mai ales că turiştii vin la Bran în căutarea lui Dracula. Cei care vor să aibă parte de o porţie de adrenalină aleg „Hounted Mine Ride“ (Cursă în mina bântuită) un film care simulează perfect o cursă într-un montaigne-russe de mari dimensiuni.

Cei mici pot vedea „Fly in to the Moon“, un film de animaţie care urmăreşte zborul pe lună al navetei spaţiale Apollo. Al patrulea film „SOS Planet“ este cu tentă ecologistă, iar spectatorii pot simţi pe pielea lor efectele încălzirii globale şi ale distrugerii planetei. La intrarea în sală spectatorii primesc ochelari speciali cu ajutorul cărora devin practic personaje în film. Scaunele se mişcă pentru a simula acţiunea filmului, iar pentru ca totul să fie cât mai real, oamenii simt apa, vântul şi praful.

Spectatorii sunt încântaţi

Cei mai încântaţi de cinema sunt tinerii care aleg de obicei filme de groază. „A fost superb. M-am speriat tare când au apărut liliecii. Îmi este frică de ei şi totul este cât se poate de real“, a spus Diana Chirilă. Alţii sunt atraşi de efectele speciale. „Este super tare. Scaunele se mişcă, efectele sonore sunt excepţionale, totul e foarte bine făcut. Abia aştept să revenim”, a spus Ilie Valentin, la ieşirea din sală.

Program prelungit în week-end

Cinematrograful este deschis zilnic între 10.00 şi 18.00, iar în week-end şi în perioadele de plin sezon vizionările se pot prelungi până la ora 22.00. Sala are o capacitate de 24 de locuri, iar grupurile de peste nouă persoane pot alege ce film vor să vadă din cele patru disponibile. Cei care aşteapă să intre la film por vedea pe un ecran exact ce simt cei aflaţi în sală şi îşi pot da seama care sunt experienţele care îi aşteaptă după ce uşile sălii se închid şi luminile se sting.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite