Adrenalină la primul campionat de Mountain Bike

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, parcul Măgura din oraşul Cisnădie va fi gazda Concursului Naţional de Trial şi al primului maraton de MB La eveniment şi-au anunţat deja participarea aproape 60 de sportivi

Duminică, parcul Măgura din oraşul Cisnădie va fi gazda Concursului Naţional de Trial şi al primului maraton de MB

La eveniment şi-au anunţat deja participarea aproape 60 de sportivi de la cluburile de profil din întreaga ţară, care vor evolua pe un traseu deosebit de spectaculos.

Organizatorii au amenajat traseul cu trunchiuri de copac, europaleţi şi mosoare de cablu, tocmai ca spectacolul să fie cât mai deosebit. De asemenea, ei s-au gândit şi la amatorii care vor concura la maratonul de MB, şi în traseul acestora s-au gândit că panta cea mai mare nu trebuie să depăşească 7% înclinaţie.

Acest lucru are ca scop să facă un traseu cât mai accesibil tuturor participanţilor. La amenajarea traseului, Ocolul Silvic din Cisnădie şi cei de la Serviciul Salvamont au dat o mână de ajutor, pentru ca tot concursul să se desfăşoare în deplină siguranţă.

Tot ca măsură de siguranţă, organizatorii au introdus în regulamentul de participare o clauză conform căreia participanţii sunt obligaţi să poarte căşti de protecţie pe tot parcursul concursului.

Cei care doresc să se urce pe bicicletă în competiţia de la Cisnădie ar trebui să ştie că vor fi descalificaţi dacă nu parcurg traseul în întregime, dacă folosesc scurtături, dacă au un comportament nesportiv faţă de ceilalţi participanţi, dacă schimbă bibicleta în timpul concursului şi dacă folosesc ajutoare din afara concursului (repararea bicicletei de către alţii, folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor).

Toate acestea atrag descalificarea participanţilor din concurs. Evenimentul este organizat de Federaţia Română de Ciclism şi Triatlon, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local al oraşului Cisnădie.

Programul campionatului:

ora 9.00: Calificări pentru Campionatul Naţional de Trial, precum şi înscrierea şi preluarea numerelor de concurs pentru Maratonul de Mountain Bike

ora 11.45: Chemarea la start a participanţilor pentru Maratonul Mountain Bike

ora 12.00: Startul oficial al Maratonului Mountain Bike

ora 17.00: Festivităţile de premiere

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite