Adormirea Maicii Domnului, prilej pentru băi de mulţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 10.000 de pelerini s-au strâns ieri la Mănăstirea Putna
Peste 10.000 de pelerini s-au strâns ieri la Mănăstirea Putna

În timp ce înalţi demnitari îşi etalau credinţa în mijlocul a mii de credincioşi, la Mănăstirea Nicula (Cluj), mitropolitul Andrei Andreicuţ separa „creştinii de convingere“ de „vrăjmăşia clasei politice“.

Peste 10.000 de pelerini din întreaga ţară s-au adunat ieri la Putna pentru a participa la slujba religioasă oficiată în curtea mănăstirii unde îşi doarme somnul de veci domnitorul Ştefan cel Mare. La Mănăstirea Nicula (Cluj) au fost peste 50.000 de pelerini, veniţi pentru a se închina la Icoana Făcătoare de Minuni. Şi la mănăstirea de la Izvorul Mureşului (Harghita) au fost 3.000 de români, un număr mare pentru un judeţ în care majoritari sunt etnicii maghiari.

Ponta, pelerin de la primărie la mănăstire

Printre credincioşii veniţi la Putna s-a numărat şi premierul Victor Ponta, care a venit însoţit de mai mulţi lideri locali ai PSD şi PNL. Cei mai mulţi oameni l-au primit cu simpatie pe Victor Ponta, dar a existat şi un nemulţumit care i-a strigat din mulţime: „Mincinoşilor". Slujba religioasă a fost oficiată de ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, alături de PS Meletie, episcop de Hotin, şi PS Longhin, episcop la Hănceni, ambii din Ucraina. Premierul a evitat declaraţiile politice, precizând doar atât: „De fiecare dată când voi putea, voi veni. E credinţa mea, a soţiei, a familiei mele, că îmi doresc să avem cu toţii o viaţă mai bună, să fim cu toţii sănătoşi".

Mitropolitul Clujului, mâhnit de vrajba politică

Zecile de mii de pelerini prezenţi la Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj s-au rugat la Dumnezeu ca să le dea putere să treacă peste greutăţi, care, spun ei, sunt pe zi ce trece mai mari. Cei prezenţi au luat aminte la avertismentul rostit de mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, în predică, cu privire la dezbinarea românilor.

Daciana şi Victor Ponta, discutând cu un credincios în timpul slujbei de la Putna

„Dacă am fi creştini de convingere, dacă Duhul Sfânt ar lucra în sufletele noastre, s-ar întâmpla ceea ce spune Sfântul Apostol: roada Duhului este bucurie, pace, facere de bine, îndelungă răbdare, înfrânarea poftelor. Or, unde sunt bucuria şi pacea? Ne doare faptul că e atâta vrăjmăşie, neînţelegere, ură, ranchiună, începând de la clasa politică şi până la noi, oamenii de rând", a precizat ÎPS Andrei Andreicuţ. La sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula au fost prezenţi circa 50.000 de creştini din toată ţara.

Ziua Marinei: arme depăşite, militar rănit

Manifestările prilejuite de Ziua Marinei au început la ora 10.00, atunci când oficialităţile au fost întâmpinate de garda de onoare şi muzică militară. Apoi, un sobor de preoţi, în frunte cu arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie, a oficiat serviciul religios, după care a început exerciţiul demonstrativ al Forţelor Navale.
Mult-aşteptatele festivităţi de Ziua Marinei de la Constanţa s-au desfăşurat fără cusur până la un punct. La demonstraţia de forţă a infanteriştilor marini care respingeau desantul unor scafandri, încărcătorul de recul a explodat, provocându-i unui militar o plagă deschisă la glezna stângă. Militarul a aşteptat încheierea exerciţiului pentru a se retrage sângerând la cortul de prim ajutor de pe faleza Comandamentului Flotei.

„A fost un viciu de fabricaţie. A cedat materialul", a explicat incidentul ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu. „Armamentul este depăşit, dar ne facem treaba cu el aşa cum e. Armata trebuie să se îndrepte spre modernizarea echipamentului din dotare, pentru a face faţă misiunilor viitoare", a spus ministrul.

Andronescu şi Corlăţean, la Izvoru Mureşului

Peste 3.000 de persoane au asistat, miercuri, la slujba oficiată de IPS Selejan, arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, pentru sărbătorirea hramului Mănăstirii "Adormirea Maicii Domnului" de la Izvoru Mureşului (Harghita), printre cei prezenţi fiind şi miniştrii Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi de Externe, Titus Corlăţean.

Daciana şi Victor Ponta, discutând cu un credincios în timpul slujbei de la Putna
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite