Adolescent rănit grav după ce a căzut de pe o stâncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr în vârstă de 15 ani din localitatea hunedoreană Baru Mare a ajuns în stare extrem de gravă la spitalul din Petroşani. El a căzut de pe o stâncă în zona montană Valea

Un tânăr în vârstă de 15 ani din localitatea hunedoreană Baru Mare a ajuns în stare extrem de gravă la spitalul din Petroşani. El a căzut de pe o stâncă în zona montană Valea Streiului. Minorul a plecat duminică, în jurul prânzului, la plimbare. Pentru că nu s-a întors până la lăsarea întunericului, părinţii au anunţat autorităţile.

"Tânărul plecase de acasă în jurul orei 13.00, cu câinele său, în zona Măgura Barului şi nu s-a mai întors. Acest fapt a trezit neliniştea părinţilor, care au sesizat forţele de ordine", spune sublocotenentul Nicolae Răducu din cadrul IJJ Hunedoara. Imediat s-au constituit mai multe echipe de căutare formate din salvamontişti, jandarmi, poliţişti şi localnici care cunosc bine zona. Spre dimineaţă, l-au găsit pe adolescent într-o prăpastie.

"Am început căutările în jurul orei 23 şi l-am găsit pe la trei dimineaţa, căzut pe nişte bolovani. A vrut să se caţere pe o stâncă, dar a alunecat şi a căzut în gol. Nu ne-am putut da seama de la ce înălţime s-a prăbuşit pentru că era foarte întuneric. Băiatul era mai mult mort decât viu.

Zona este greu accesibilă, aşa că am fost nevoiţi să-l ducem cu ackia până la salvare", ne-a declarat Dumitru Bârlida, şef Salvamont Petroşani. Imediat după ce a ajuns la Spitalul din Petroşani, tânărul a fost trimis în sala de operaţie. Medicii spun că adolescentul are leziuni interne, la mâini, dar şi în zona capului.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite