Administratorii de pensii private: "Viitorii pensionari vor avea o bătrâneţe mizeră"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România sunt de părere că viitorii pensionari din ţara noastră vor avea o bătrâneţe mizeră, referindu-se la propunerea Ministerului Finanţelor, ca românii să contribuie mai puţin la fondurile de pensii private obligatorii.

Preşedintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România, Crinu Adanut, susţine că reducerea contribuţiei la fondurile de pensii private, de la 2,5% la 0,5% din salariul brut va avea ca efect sărăcirea vârstnicilor şi naţionalizarea mascată a pensiilor private.

Mai citiţi şi:

Ce pune un şomer pe masă din ajutorul minim de la stat

Pensiile şi salariile depind de 24 de voturi

Asta în contextul în care, conform unui studiu BNR, 50% din familiile din România nu reuşesc oricum să economisească vreun leu, anunţă Realitatea.

Din populaţia urbană, 67% nu deţine rezerve financiare. Aşa că, administratorii fondurilor de pensii susţin în unanimitate că introducerea acestora pe piaţa din România este cea mai de succes reformă din ultimii ani, o soluţie salvatoare pentru vârstnici.

Fondurile de pensii obligatorii au un randament mediu anual de peste 18%, mult peste inflaţia de 5% şi reprezintă singurul capitol de cheltuieli al bugetului consolidat unde se poate urmări eficienţa "cheltuirii" banilor, mai spune preşedintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România. Din asociaţie fac parte 16 administratori de fonduri de pensii şi bănci de depozitare.

Reprezentanţii acestora susţin că au trimis scrisori de protest Preşedintelui României, şefului Executivului dar şi Fondului Monetar Internaţional.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite