Adio, Garcea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leana, Costel şi poliţistul Garcea şi-au trăit traiul, şi-au mâncat mălaiul! Încheierea contractului dintre Kanal D şi Vacanţa Mare înseamnă şi sfârşitul acestor personaje care au făcut istorie în televiziune . Mugur Mihăescu, liderul grupului umoristic Vacanţa Mare şi „părintele“ lui Garcea, priveşte înapoi cu mândrie şi înainte cu optimism rezervat, „de criză“.

Acel „Bună seara“ gomos, infatuat-prostesc, specific poliţistului intrat în folclor cu numele Garcea, nu va mai fi auzit. Dacă se va mai întâmpla vreodată, va fi sporadic, doar când celebrul personaj va fi guest star în producţiile grupului Vacanţa Mare.

După doi ani şi jumătate de colaborare cu Kanal D, Mugur Mihăescu, liderul grupului umoristic nu ştie dacă va merge mai departe alături de postul tv turcesc sau de altul. „Una dintre regulile meseriei este cea a cererii şi ofertei. Este adevărat, nici nu am dat vreun semn altora că am dori aşa ceva!

Deocamdată, bunul simţ mă obligă să stau în banca mea şi să aştept să se încheie contractul, peste trei săptămâni“. Şi pentru că cele trei episoade care au mai rămas de difuzat sunt deja filmate, Vacanţa Mare este deja „cu un picior“ în vacanţă.

„Colaborarea cu Kanal D a fost extraordinar de bună, oamenii au fost serioşi, orice dorinţă am avut ei ne-au îndeplinit-o, iar noi ne-am ţinut în totalitate angajamentele.

 Nu am nicio bilă neagră să le dau. Şi nici ei, nouă, pentru prestaţiile noastre“, a făcut o declaraţie, în loc de bilanţ, Mugur Mihăescu. Compararea ratingului pe care Vacanţa Mare l-a realizat la Kanal D (maxim 3%) faţă cel din vremea când era la PRO TV (maxim de 24,4%) nu este potrivită, în opinia lui Mugur Mihăescu.

Bătaia pe tortul Divertismentului

„Nu ai cum să o compari pe Măria cu Primăria! Sunt două lucruri diferite, în contexte total diferite. Piaţa s-a schimbat, nu mai este ca în 2001 sau 2002 când erau trei mari televiziuni. Acum sunt 60-70 de posturi tv pe aceeaşi piaţă şi tortul ăsta se împarte acum în mai multe felii.

La primele cinci televiziuni, în zilele cele mai bune, share-ul total este de 40%, ceea ce este extraordinar de puţin comparativ cu Anglia sau SUA, unde share-ul principal este în jur de 70%.“ Mugur Mihăescu nu exclude o colaborare de grup sau individuală cu Kanal D, aşa cum s-a întâmplat şi până acum (el a prezentat „Ora câştigătorilor“, iar Mirela Stoian, alias Lila, o emisiune matinală).

„Nu am exclus niciodată o colaborare, pe orice plan, atâta timp cât mi s-a părut că este o idee bună şi că putem face faţă“, a mai spus fostul „Garcea“.

Longevivi ca şi „Familia Bundy“

Un lucru este cert: grupul nu va mai cultiva stereotipurile româneşti, aşa cum a făcut-o până acum. „Cu genul acesta am ajuns la final. Ce a fost frumos, a a fost frumos şi a ţinut opt ani de zile, cât « Familia Bundy». Vom pune punct serialelor cu Leana, Costel şi Garcea.

Enough is enough!  Personajele acestea au evoluat foarte frumos şi au avut un impact care şi pe mine m-a surprins. După Bulă şi Nea Mărin, Garcea este singurul personaj care s-a impus şi sunt bucuros pentru ce am realizat“.

În ultimii ani, România s-a tabloidizat şi s-a „mondenizat“, fapt care îi dă motive să privească înapoi cu mândrie: „Ceea ce fac «Mondenii» astăzi, făceam noi în urmă cu şapte ani la «Râdeţi cu oameni ca noi». Noi nu putem să ne mai întorceam în trecut, nu cred că vom mai aborda structura asta. «Mondenii» au talent şi se vede că oamenii muncesc.

 Dacă ei pot face mai bine ce am făcut noi atunci, foarte bine, atâta vreme cât servim interesul publicului. Structura de show pe care o face acum Divertis, am făcut-o şi noi, a făcut-o şi Călinescu, la un moment dat, şi o face foarte bine Jay Leno. Pentru asta există diverstismentul, nu ca să te distrezi tu cu tine“, a mai declarat liderul grupului Vacanţa Mare.

Anul trecut, Mugur Mihăescu a produs şi semnat scenariul la „17“, serial difuzat de Prima Tv. Producţia de seriale tv rămâne unul dintre obiectivele lui Mihăescu, dar după trecerea crizei.

„Oameni de televiziune de afară îmi spun că nu pot face producţie TV de calitate pentru că nu au cu ce să-şi acopere bugetele. La ora actuală, în televiziune este un fel de pauză publicitară non-stop“, a mai declarat „Garcea“.

image

Nu ai cum să o compari pe Măria cu Primăria! Kanal D şi PRO TV sunt două lucruri diferite.

image


Mugur Mihăescu
umorist

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite